Διαπλάτυνση αντιπλημμυρικού αγωγού στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας

Τη χρηματοδότηση του έργου διαπλάτυνσης υφιστάμενου αντιπλημμυρικού αγωγού στην Αγία Βαρβάρα εξασφάλισε –με ενέργειες της δημοτικής αρχής- ο Δήμος Γόρτυνας. Ο αγωγός βρίσκεται στην περιοχή Καμπιθιανή Καμάρα και το έργο  είναι προϋπολογισμού 20.000 ευρώ ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημοπρατηθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε καθώς το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα στον φάκελο «Έργα υποδομής – αντιπλημμυρικά έργα – αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης».

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο η διαπλάτυνση θα γίνει σε ολόκληρο το πλάτος του  υφιστάμενου αγωγού -εσωτερικών διαστάσεων 3 m x 1,50 m- ο οποίος βρίσκεται εντός του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας. Το συγκεκριμένο τεχνικό χρησιμοποιείται για τη διάβαση οχημάτων και πεζών ενώ αποτελεί συνέχεια της  κεντρικής δημοτικής οδού.

Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κατοίκους της περιοχής και η διαπλάτυνση κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ασφαλείας ενώ μετά το πέρας των εργασιών θα τοποθετηθούν μεταλλικές μπάρες ασφαλείας και σήματα οδικής κυκλοφορίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί