Επανέλαβε το αίτημά της για εκλογές η Φώφη Γεννηματά

Το αίτημά της για πρόωρες εθνικές εκλογές επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας της στο «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ, ενώ επιφύλαξε αιχμές και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα και εκεί συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα», είπε στην αρχή της ομιλίας της κατάτη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνηςκαι διατύπωσε εκ νέου το αίτημα για εκλογές.

«Μετά από όσα έγιναν την Κυριακή έπρεπε να έχετε προκηρύξει εκλογές», είπε για να συνεχίσει: «Μόνο οι εκλογες ζήτουν απάντηση, δίνουν τέλος σε αυτό που ζούμε και κλείνουν το στόμα για τις συναλλαγές». «Αλλά φοβάστε πάρα πολύ τι θα βγει από αυτή την κάλπη», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφερόμενη στην κυβέρνηση Παπαδήμου σχολίασε πως «δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το έργο που παίζετε στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

«Δεν παίζετε δημοκρατικά, ούτε έντιμα ούτε καθαρά», είπε η κ. Γεννηματά.

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση για τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας λέγοντας πως «για όσα ακούστηκαν για τον κ. Αποστολάκη, είναι ντροπή σας να κρύβεστε πίσω από το ήθος και την προσφορά του ανθρώπου αυτού στο στρατεύματα».

«Για εμάς είστε κυβέρνηση μειοψηφίας»

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση για την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. Από την κυβέρνηση σχολιάζοντας ότι «τυπικά και μόνο διαλύθηκε ο συνεταιρισμός σας με τον Πάνο Καμμένο».

Όπως είπε: «η παραίτηση Καμμένου υλοποιήθηκε στον πιο βολικό χρόνο για τον κ. Τσίπρα και με τον πιο βολικό και ωφέλιμο τρόπο για τον κ. Τρίπρα». Έκανε επίσης λόγο για «γάμο συμφέροντος» με «προίκα τους υπουργούς και βουλευτές που χρειάζεται », αναφερόμενη στους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ που δήλωσαν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η δήθεν έντιμη συνεργασία συνεχίζεται με μια νέα εξαπάτηση», είπε και πρόσθεσε ότι: «όλοι έχουν αντιληφθεί τη βουλιμία τους για την εξουσία».

«Ο χρόνος τους τελειώνει» είπε και πρόσθεσε: «η καταδίκη των πολιτών στις εκλογές που έρχονται θα είναι αμείλικτη».

Ακολούθως κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ψήφο εμπιστοσύνης λέγοντας πως «ευτελίζετε μια κορυφαία κοινοβουλευική διαδικασία, αυτή της ψήφου εμπιστοσύνης».

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε τόσο στην οικονομία όσο και σε εθνικά θέματα, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν σας έχουμε καμιά εμπιστοσύνη« είπε αναφερόμενη τόσο «στους χειρισμούς με την Τουρκία», όσο και στην «ομογένεια στην Αλβανία».

«Ούτε για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας», όπως είπε, συμπληρώνοντας πως ο λαός είναι σε απόγνωση.

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ έκανε επίσης λόγο για «διαρκείς μεθοδεύσεις στη δικαιοσύνη που φτάνουν στο όριο της θεσμικής εκτροπής», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο».

«Επιδείξατε κυνισμό στο Μάτι», είπε στη συνέχεια της ομιλίας της, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. «Ανέχεστε κύριε πρωθυπουργέ τη βία και την ανομία», πρόσθεσε.«Κλείνετε τα μάτια στη Μόρια και στα άλλα κολαστήρια προσφύγων», είπε ακόμη.

«Για εμάς είστε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και η απάντησή μας είναι κατηγορηματικά όχι», τόνισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «το μοναδικό σας κατόρθωμα είναι η λέξη κωλτούμπα».

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική και για το θέμα της αστυνομικής βίας σχολιάζοντας δηκτικά: «εσείς δεν λέγατε ότι θα καταργήσετε τα χημικά ή από τα καταργημένα ρίξατε χθες στους δασκάλους;»

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το προσκλητήριο σε δυνάμεις της Κεντροαριστεράς λέγοντας: «Αφήστε τα κόλπα για τον δήθεν προοδευτικό χώρο» και «έχετε υπογράψει ένα συμβόλαιο με την πιο σκληρή δεξιά αυτού του τόπου».

«Δεν είστε απλά ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη, αλλά ο στρατηγικός εταίρος της ακροδεξιάς και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τη συνεργασία με τον Καμμένο ότι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν λέει να τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε.

«Μια είναι η λύση, φύγετε τώρα» πρόσθεσε στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας «τοξικό» τον πρωθυπουργό.

Η κ. Γεννηματά έριξε «καρφιά» και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: το θέμα είναι η ριζική αλλαγή πορείας αυτού του τόπου, όχι τα παιχνίδια εξουσίας Τσίπρα- Καμμένου ούτε η διαδοχή στην κυβέρνηση από τον Μητσοτάκη, που δεν θα εφαρμόσει καμιά διαφορετική πολιτική.

«Η προτεραιότητά σας δεν είναι η χώρα αλλά ποιος θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός», είπε ακόμη και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. πως δεν έχουν καταλάβει τις ευθύνες τους.

«Δεν θα πάμε πουθενά με τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, απλά θα ενισχύουμε τους φασίστες και τους ακροδεξιούς», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως «το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι πολύ μεγαλύτερο από την επίκαιρη νομή της εξουσίας».

Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης:

LIVE η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί