Ο Μητσοτάκης απέλυε, απειλούσε, κινδυνολογούσε, ο Χατζηνικολάου άκουγε, άκουγε, άκουγε…

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1, δικαιολόγησε τη φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία, μίλησε ξεκάθαρα για απολύσεις στο δημόσιο αλλά και ακύρωση προσλήψεων στην δημόσια παιδεία, ακόμα και για σπατάλη κοινοτικών κονδυλίων υπέρ των ανέργων (!) αλλά και για άλλα προκλητικά, όπως ότι ο Τσίπρας μείωσε τις συντάξεις! Την ίδια ώρα, μπροστά στον προκλητικό μονόλογο ο Ν. Χατζηνικολάου… χτενιζόταν, κάνοντας ότι δεν ακούει, μετατρεπόμενος σε άφωνο “συνομιλητή”…

Ανάμεσα στα άλλα είπε:

Σκηνοθετημένο το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Έτσι βολεύονται και οι δύο γιατί τυπικά ο κ. Καμμένος δεν θα βάλει την υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και τυπικά θα του δώσει τη δυνατότητα να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης», πρόσθεσε.

«Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στη συμφωνία των Πρεσπών και ναι σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στη χώρα» πρόσθεσε, καλώντας τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους.

Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι επικοινωνιακά παιχνίδια από τον Α. Τσίπρα, τονίζοντας πως η ΝΔ είναι η λύση για τη χώρα.

«Πιθανό να πετύχει τους 151 βουλευτές ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν θα έχει την εμπιστοσύνη του λαού», συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες.

«Ο κ. Καμμένος διαρρηγνύει τα ιμάτια του και λέει ότι θα χύσει αίμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, βρίσκεται στο όριο της γραφικότητας και της τραγικότητας», επεσήμανε και αναφερόμενος στη θέση της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Δείτε τι λέει ο κ. Ζάεφ: “πήραμε ότι θέλαμε από την Ελλάδα, εθνότητα και γλώσσα”. Εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ αυτο».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί εάν δεν περάσει η Συμφωνία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από την αρχή.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του περί «ανταλλαγής» της αύξησης των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Μέρκελ σε καμία περίπτωση δεν θα αναγνώριζε δημοσίως ότι υπήρξε κάτι τέτοιο, διότι «στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται» και επέμεινε πως η «ανταλλαγή» υπήρξε.

Πρόσθεσε, ότι δεν δέχθηκε πιέσεις από τη Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι δεν έχει διγλωσσία στο Μακεδονικό, ανάλογα με το αν απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί