Στην Κρήτη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Συνάντηση με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργό και υποψήφιο Ευρωβουλευτή είχε σήμερα το μεσημέρι η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετρακη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας  Λασιθίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης και ο πρόεδρος του ΟΑΚ Δημήτρης Κουνενάκης.

Τη συζήτηση απασχόλησαν ζητήματα ανάπτυξης που αφορούν την περιοχή του Λασιθίου. Η Αντιπεριφερειάρχης έθεσε στον κ. Κουρουμπλή το θέμα της ένταξης της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και το θέμα της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ που όλα αυτά συνδέονται με την παραγωγική δυναμική της Κρήτης . «Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νησιωτικής πολιτικής στην Ε.Ε είναι αναγκαίο να προχωρήσει» σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.

Παράλληλα τέθηκε στον κ. Κουρουμπλή το ζήτημα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης σε σχέση με τις απεργίες της ΠΝΟ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή του Λασιθίου που είναι η διαχείριση των υδάτων. Η κα. Πετράκη ζήτησε να αυξηθούν οι πόροι της Ε.Ε. για την κατασκευή νέων έργων και την βελτίωση –ενίσχυση  παλαιών υποδομών αλλά και οι περιοχές που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα λειψυδρίας να εντάσσονται κατά προτεραιότητα σε χρηματοδοτήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε την κα. Πετράκη για την συνάντηση και την ενημέρωση που είχαν και επεσήμανε ότι σε σχέση με το Μεταφορικό ισοδύναμο σύντομα θα έρθει και η σειρά της Κρήτης  ενώ σε σχέση με το ΒΟΑΚ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει στα σοβαρά αυτό το σημαντικό  αναπτυξιακό έργο όπως και το θέμα του νέου διεθνούς  αεροδρομίου στο  Καστέλι. Ανέφερε επίσης ότι σε σχέση με τη νησιωτική πολιτική θα είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα για τα οποία θα δώσει μάχες και θα διεκδικήσει από τη θέση του Ευρωβουλευτή εφόσον εκλεγεί.

Επίσκεψη και στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, είχε σήμερα το πρωί (13/1) στο Δημοτικό Μέγαρο, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης περιοδείας του στην Ανατολική Κρήτη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ κ. Δημήτρης Κουνενάκης, Πανίκος Καρατσής καθώς και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Χάρης Αλεξάκης.

Κατά την επίσκεψη του πρ. υπουργού, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης σήμερα καθώς και οι δυνατότητες που μπορεί να υπάρξουν ώστε ν΄αντιμετωπιστούν τα  θέματα που έχουν ανακύψει.

Ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, προσέφερε στον κ. Κουρουμπλή μια μινιατούρα του αγάλματος της Αρπαγής της Ευρώπης – έργο των αδελφών Σωτηριάδη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί