Ν. Βούτσης: Τρίτη μεσημέρι αρχίζει και Τετάρτη βράδυ ολοκληρώνεται η συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης

Το χρονοδιάγραμμα της Βουλής παρέθεσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ν. Βούτσης αναφορικά με τη δρομολόγηση και προγραμματισμό της συζήτησης και ψηφοφορίας που θα διεξαχθούν στην Ολομέλεια μετά το αίτημα του πρωθυπουργού για επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η διαδικασία θα αρχίσει το μεσημέρι της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, καθώς –όπως τόνισε- η πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι νωπή μετά την υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 το Δεκέμβριο και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να διεξαχθεί συζήτηση εφ όλης της ύλης.

«Πριν από μία ώρα μου έστειλε ο πρωθυπουργός επιστολή, με την οποία μου γνωστοποιεί την πρόθεσή του να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνησή του σύμφωνα με το άρθρο 84 του συντάγματος» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει προ παρελεύσεως δύο ημερών. Θα ξεκινήσει την Τρίτη αργά το μεσημέρι και δεν μπορεί να κρατήσει περισσότερο από τρεις μέρες. Για αυτό, η πρόταση μου στην έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί, είναι να διαρκέσει η διαδικασία δύο μέρες. Δηλαδή, Τετάρτη βράδυ να γίνει η ψηφοφορία».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε, επίσης, ότι στο ενδιάμεσο διάστημα η Βουλή λειτουργεί κανονικά, γεγονός που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα συζητηθεί κανονικά. Ως προς την τροπολογία για τη σύμβαση με την αμερικανική κυβέρνηση και τη Lockheed Martin για την αναβάθμιση των F-16, ο κ. Βούτσης είπε ότι το «πιθανότατο είναι να μην γίνει» η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Και αυτό γιατί υπάρχει αλλαγή στον θώκο του ΥΠΕΘΑ.

Η επιστολή του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής:

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί