Όλα καλά, λέει τώρα o Καμμένος, “θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει”

Με μια ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Panos Kammenos@PanosKammenos

Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό

62 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Προηγουμένως, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει εξουσιοδότηση προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος τόσο για τη στάση του κόμματος στη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για το θέμα της εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, την οποία και δεν έλαβε.

Στην ανάρτησή του βέβαια ο κ. Καμμένος επιμένει στο θέμα της Συμφωνίας, ωστόσο η αναφορά του ότι «τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει» δείχνει ότι δεν θα τερματίσει την κυβερνητική συνεργασία.

 «Ούτε συνάντηση, ούτε συνέντευξη»

«Ούτε συνάντηση μπορώ να κάνω ούτε συνέντευξη» δήλωσε νωρίτερα, εξερχόμενος από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος, υπονοώντας ότι δε θα γίνει και η συνέντευξή του που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Star,  και πρόσθεσε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες στα Σκόπια. Σημείωσε δε ότι κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα με τις τροπολογίες που κατατίθενται στη Βουλή των Σκοπίων.

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους υπουργούς του να αποσυρθούν από την κυβέρνηση, πράγμα που οι δεύτεροι αρνήθηκαν.

Από την πλευρά τους, πηγές του Μαξίμου, σχολιάζοντας νωρίτερα σιβυλλικά τα όσα είχε πει ο Πάνος Καμμένος, είπαν στο documentonews.gr, ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε συνάντηση δεν υπάρχει».

Ο κ. Καμμένος διέψευσε και τα δημοσιεύματα που περιείχαν διαρροές περί αιτημάτων δικών του προς τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν δηλώσεις για όσα γράφονται.

Κατενάτσιο από τον Κόκκαλη

Κατά τις ίδιες πηγές, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλης, ο οποίος θεωρείται το πρόσωπο των ημερών, φέρεται να κλειστά τα χαρτιά του παίζοντας καθυστερήσεις ως προς την τελική στάση που θα κρατήσει για το ενδεχόμενο παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να παρευρεθούν σε νέα συνεδρίας της Κ.Ο. οι Μ. Χρυσοβελώνη, Τ. Κουίκ και Ελ. Κουντουρά, επισημαίνοντας παράλληλα το στρατηγικό αδιέξοδο του κόμματος για το οποίο ευθύνη έχουν όλοι και κυρίως ο πρόεδρος, Π. Καμμένος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί