Ελλάδα: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε ιχθυοκαλλιέργεια

Στον κατάλογο των νεκρών εργαζόμενων προστέθηκε, ο Αθανάσιος Σταμούλης που πνίγηκε το βράδυ της Πέμπτης σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του «Νηρέα» στο νησί Πεταλάς, απέναντι από τον Αστακό.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο 52 ετών εργαζόμενος στην επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών «Νηρέας ΑΕ», Αθανάσιος Σταμούλης, πνίγηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Γενάρη κοντά στο νησί Πεταλάς, απέναντι από το Βαλτί του δήμου Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος είχε μεταβεί με βάρκα σε τμήμα της μονάδας για κάποια εργασία και δεν επέστρεψε, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι συνάδελφοι του και να τον αναζητήσουν. Άμεσα κινητοποιήθηκε και το Λιμενικό και ο άτυχος άνδρας λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός σε βραχώδες σημείο του νησιού.

Τα αίτια του τραγικού περιστατικού ερευνά το Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλού ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι στο σημείο επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους και έντονο κυματισμό.

Η κηδεία του εργαζόμενου, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού.

«Μπροστά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους για την επιχείρηση, τα μέτρα προστασίας της εργασίας και της ζωής των εργαζομένων είναι ελλιπή ως και ανύπαρκτα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών επισημαίνοντας ότι «ενώ στο συγκεκριμένο σημείο επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με δυνατούς κυματισμούς, ανέμους, αυτό δεν εμπόδισε την εργοδοσία να στείλει προσωπικό στα πλωτά κλουβιά με κίνδυνο να συμβεί το τραγικό δυστύχημα».

«Τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα εργατικά ατυχήματα που, δυστυχώς, σε πολλές των περιπτώσεων είναι θανατηφόρα», υπογραμμίζει, στο ίδιο μήκος κύματος τοΕργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καλώντας την κυβέρνηση «να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, να επανδρωθούν οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ με προσωπικό για να μπορούν να κάνουν εντατικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και άμεσα να υπάρξει οικονομική στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος».

Για το τραγικό συμβάν κατέθεσαν ήδη ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους χώρους εργασίας, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη μείωση του προσωπικού, αλλά και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας, που επικρατούν σε αυτούς, με σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους».

 

left

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί