Υπόθεση Μπουλούτα: Με αγωγή απαντά ο Σαμαράς στις αποκαλύψεις της ΟΙΕΛΕ

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος πολιτικός που διώκει ομοσπονδία συνδικαλιστών. Μας έχουν πάει στα δικαστήρια οι εργοδότες, ποτέ πολιτικός».

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) στη σημερινή συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει αγωγή στα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, ζητώντας χρήματα για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή την υπόθεση Μπουλούτα, δηλαδή της καθηγήτριας η οποία απολύθηκε από το Κολέγιο Αθηνών λίγες μέρες αφότου μονόγραψε το διαγώνισμα του γιου του Αντώνη Σαμαρά, γιατί τον έπιασε να αντιγράφει.

«Η συνάδελφος έκανε όπως πάντα το καθήκον της αλλά η αλαζονεία της ελίτ δεν ήθελε μια υπάλληλος να μονογράψει την κόλλα του γιου του πρωθυπουργού», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ενώ όλα τα μέλη έκαναν λόγο επίσης για θεσμική εκτροπή επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και υπουργίας Αρβανιτόπουλου.

 

ΟΙΕΛΕ: Η δικαστική διαμάχη με τον Α. Σαμαρά ξεκινά με «περίεργους» όρους

Η υπόθεση εκδικάζεται την ερχόμενη Πέμπτη και μάλιστα εκφράστηκαν απορίες από τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ για το σύντομο της υπόθεσης. «Ο κος Σαμαράς κατέθεσε αγωγή τον Νοέμβριο και εκδικάζεται την Πέμπτη και μάλιστα με αριθμό πινακίου 1!. Εγώ κατέθεσα δυόμισι μήνες νωρίτερα και η αγωγή μου δεν έχει καν συζητηθεί χρονικά και φυσικά δεν έχει εκδοθεί απόφαση γι’αυτήν», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μ. Κουρουτός και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την αγωγή μέσω της διαδικασίας περιουσιακών διαφορών!

Η ΟΙΕΛΕ έκανε λόγο για χτύπημα κατά της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του συνδικαλίζεσθαι, ενώ ειπώθηκε πως αυτό είναι μια πρόγευση για το πως αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση τις συνδικαλιστικές ελευθερίες αλλά και τον ρόλο του εκπαιδευτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Το μήνυμα είναι μην πειράζετε τα παιδιά της ελίτ. Εδώ να τονίσουμε ότι αν κάποιος προστάτευσε τον μαθητή ήταν οι εκπαιδευτικοί γι’αυτό είχαμε ζητήσει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η συζήτηση. Το Κολέγιο όμως αρνήθηκε. Κατόπιν ήρθε και το άκρως προσβλητικό άρθρο του κου Μουρούτη για την θανούσα πλέον συνάδελφό μας και δεν θα μπορούσαμε παρά να υπερασπιστούμε τη μνήμη της. Δεν είναι αλήθεια ότι απολύθηκε γιατί κρίθηκε ανεπαρκής και αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα τα έγγραφα που φέρνουμε σήμερα στο φως», είπε ο κος Κουρουτός.

Τα αποδεικτικά στοιχεία

«Η ανεπάρκεια ενός καθηγητή μπορεί να κριθεί σύμφωνα με τη νομοθεσίαμόνο με έκθεση αρμόδιου σχολικού συμβούλου. Προσκομίζουμε σήμερα την εγγραφη διαβεβαίωση της αρμόδιας σχολικής συμβούλου της διεύθυνσης ΔΕ Β’ Αθήνας ΚΑΣ Γεωργιάδου, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε κανένα παράπονο από το σχολείο ή από γονείς προς τη διεύθυνση για την εκπαιδευτικό, επομένως και κανένα αίτημα του Κολλεγίου για εξέταση επάρκειας της Μπουλούτα. Εμείς έχουμε όμως στη διάθεσή μας και μια (εξωθεσμική) έκθεση αξιολόγησης που αποτελεί ισχυρό τεκμήριο για την υπόθεση. Έχουμε έκθεση υπογεγραμμένη από τον γυμνασιάρχη του Κολλεγίου, λίγους μήνες πριν την απόλυση της στην οποία γίνεται λόγος για την επιστημονική και διδακτική επάρκειά της στα 21 χρόνια που δίδαξε αλλά και για την πολυεπίπεδη προσφορά της στο σχολείο», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Εκτός από τις παραπάνω εκθέσεις προσκομίστηκε και η επίσημη άποψη της αρμόδιας Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που έκανε τις εισηγήσεις στο ΚΥΣΔΕ, η οποία μιλά για εκπαιδευτικό αυξημένων προσόντων. «Υπάρχει άραγε ισχυρότερη απόδειξη από το έγγραφο της υπηρεσίας του ίδιου του υπουργείου Παιδείας;», διερωτήθηε και συμπλήρωσε πως και αυτή η εισήγηση έγινε το 2012. Τόσο αυτή όσο και η μεταγενέστερη το 2013 αγνοήθηκαν από τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ, σε μια συνεδρίαση από την οποία εξαιρέθηκαν παράνομα για πρώτη φορά στην ιστορία μεταπολιτευτικά τους αιρετούς εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ.

Επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου το ΚΥΣΔΕ με παράνομη σύνθεση έλαβε μια παράνομη, άκυρη απόφαση μη εξέτασης της καταγγελίας της σύμβασης της Φ. Μπουλούτα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Κι άλλοι εκπαιδευτικοί του Κολέγιου απολύθηκαν για περίεργους λόγους

Τόσο ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Μ. Σαβοριανάκης στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, όσο και ο εκπρόσωπος των Αυτόνομων Παρεμβάσεων Θ. Διαβολάκης τόνισαν πως η αυθαιρεσία των εργοδοτών κατά των εκπαιδευτικών είναι ο κανόνας στην ιδιωτική εκπαίδευση, γι’ αυτό είναι ζητούμενο να παλέψουμε για τη δημόσια εκπαίδευση. Ανέφεραν περιστατικά κατά τα οποία απολύονται εκπαιδευτικοί χωρίς λόγο.

Μάλιστα στα έγγραφα που δόθηκαν στους δημοσιογράφους συμπεριλαμβάνεται αλληλογραφία με την τότε αρμόδια σχολική σύμβουλο Τ. Γεωργιάδου. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι «υπάρχουν και άλλες υποθέσεις με αξιόλογους εκπαιδευτικούς του Κολέγιου που απολύθηκαν για περίεργους λόγους».

Το Κολέγιο γνώρισε τα θέματα υγείας της συναδέλφου όταν την απέλυσαν

Ο γραμματέας της ΟΙΕΛΕ,  Γ. Χριστόπουλος, θέλησε να θίξει ένα θέμα ηθικό όπως είπε. «Ήταν γνωστό το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε η συνάδελφος στο Κολέγιο. Παρ’όλα αυτά αποφάσισαν να την απολύσουν».

Αυτό πιστοποιείται και μέσω εγγράφου που προσκομίστηκε στους δημοσιογράφους. Πρόκειται για μια επιστολή του διευθυντή του Κολεγίου κου Βασδέκη στις 20 Φεβρουαρίου του 2012 στην οποία μεταξύ άλλων γράφει«…Σεβόμαστε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχετε». Στη συνέντευξη τύπου ειπώθηκε πως το Κολέγιο γνώρισε και τη φύση της ασθένειας , ότι επρόκειτο για αγγειακά προβλήματα και πως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε από το στρες που της δημιούργησε η απόλυση σε συνδυασμό με την ομηρία της καθώς για τέσσερα χρόνια δεν μπορούσε να βρει δουλειά λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων.

tvxs.gr
Δείτε επίσης:

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί