Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με την Ειδική Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μισθοδοσία του Κλήρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις το 4.00 το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου με την Ειδική Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνοδικό Μέγαρο.

Κύριο θέμα συζήτησης είναι η μισθοδοσία του Κλήρου.

Η Ειδική Επιτροπή αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεο -ο οποίος είναι ο πρόεδρος της-, Πατρών Χρυσόστομο και Κορίνθου Διονύσιο.

Επίσης, από τους αρχιμανδρίτη πατέρα Γρηγόριο Παπαθωμά, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Βασίλειο Καλλιακμάνη, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Σελλή, πρόεδρο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, τον Βασίλειο Κονδύλη, επίκουρο καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Θεόδωρο Παπαγεωργίου, νομικό σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο καρπός του διαλόγου της Επιτροπής αυτής με την Πολιτεία θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί