Ο προκλητικός “άγιος” Αμβρόσιος ξεπέρασε κάθε όριο: Το χυδαίο εξώφυλλο του βιβλίου του με τον Τσίπρα (εικόνα)

Τα αισθήματα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστά. Αυτή τη φορά όμως, ξεπέρασε κάθε όριο.

Στο νέο του βιβλίο, το οποίο ο κ. Αμβρόσιος χαρακτηρίζει ως «κύκνειο άσμα», επέλεξε να βάλει στο εξώφυλλο μια φωτογραφία-κολλάζ του Αλέξη Τσίπρα να κάθεται σε μια πολυθρόνα την οποία σηκώνουν τέσσερις ιερείς, τα πρόσωπα των οποίων δεν φαίνονται.

Το κολλάζ είναι συνδυασμός δύο φωτογραφιών.

Της φωτογραφίας από την εξόδιο ακολουθία του παλαιοημερολογίτη Επισκόπου Φθιώτιδας και Θαυμακού Καλλίνικου, η σορός του οποίου είχε μεταφερθεί από ιερείς πάνω στον επισκοπικό θρόνο.

Η φωτογραφία του πρωθυπουργού είναι από την επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016.

Η επιλογή του συγκεκριμένου κολλάζ από τον κ. Αμβρόσιο, προφανώς και δεν ήταν τυχαία, αφού στο βιβλίο του που τιτλοφορείται «Αγία μου Ορθοδοξία,”ημάρτομεν”! Αμαρτήσαμε διότι Σε προδώσαμε!», ο ιεράρχης εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στον Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Καταστρέφουν την Ελλάδα μας, πολεμούν την Ορθοδοξία μας!»

«Οι παράγοντες του πολιτικού σχήματος «Πρώτη φορά Αριστερά» είναι οι υπεύθυνοι και πρωτεργάτες αυτού του συντελεσθέντος εγκλήματος! Καταστρέφουν την Ελλάδα μας, πολεμούν την Ορθοδοξία μας! Και όλα αυτά απολαμβάνοντας τιμές και διακρίσεις από τους εκκλησιαστικούς ηγήτορες… Έτσι φθάσαμε στην προδοσία της Ορθοδοξίας χωρίς κάποια δυναμική αντίδραση εκ μέρους τής Ιεραρχίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος… Δυστυχώς, ταυτισθήκαμε με τους προδότες τής Ορθοδοξίας μας, συγχρόνως δε και με τους καταστροφείς τής Ελλάδος!», υποστηρίζει στο βιβλίο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και επισημαίνει:

«Οι άθεοι απλώς κάνουν το καθήκον τους. Πολέμιοι του Θεού ήταν, είναι και θα είναι. Εχθροί τής Πίστεως και της Εκκλησίας μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν! Επιστεγάζοντας τα θλιβερά αυτά λόγια δεν προτίθεμαι να προφητεύσω. Απλώς, θέλω να τονίσω ότι, εάν εμείς οι Αρχιερείς δεν αλλάξουμε νοοτροπία και στάση ζωής, τότε η Ορθοδοξία μας θα εξαφανισθεί…

Γι’ αυτό ακριβώς και η Ελλάδα μας πολύ σύντομα θα παύσει να είναι η κοιτίδα τόσο του Χριστιανισμού όσο και του Ελληνισμού…

Προσεύχομαι ικετευτικά και ελπίζω πως δεν θα επαναληφθεί και σήμερα ό,τι συνέβη με τις επτά Εκκλησίες της Μικράς Ασίας, προς τις οποίες απευθύνεται μεν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αλλά οι οποίες τελικά εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης…».

 

Πηγή: Νέα Σελίδα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί