Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η πρόταση των Ενεργών Πολιτών για αξιοποίηση του Δημοτικού Ακινήτου «Φάρος»

Η πρόταση  των Ενεργών Πολιτών , που κατατέθηκε  στο Δήμο στις 18-1-2018, για αξιοποίηση του  Δημοτικού ακινήτου «Φάρος», στη Νέα Αλικαρνασσό ,  τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  στην χθεσινή του συνεδρίαση (9-1-2109).

Χρειάστηκε  ένας ολόκληρος χρόνος και νέα παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών με άρθρο στις 29/11/2018,  για να αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή, την δυνατότητα αξιοποίησης πόρων από το Φιλόδημος 1  και να υιοθετήσει την πρόταση της δημοτικής κίνησης για αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Δείτε: Λυγερος: Τα λεφτά περνούν και χάνονται, χάνονται στο δήμο Ηρακλείου…

«Σήμερα, αν όλα γινόταν στην ώρα τους , θα μπορούσαμε να έχουμε την έγκριση χρηματοδότησης  και να είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες αξιοποίησης . Αντί αυτού ξεκινάμε από την αρχή με κατάθεση πρότασης…», αναφέρουν οι Ενεργοί Πολίτες.

Αναλυτικά, η πρόταση που κατέθεσαν οι Ενεργοί Πολίτες τον Ιανουάριο του 2018:

Κ. Δήμαρχε,

  Σας  είναι  γνωστό ότι  στις 13/11/2017  στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» (http://www.antagonistikotita.gr/epanek/proskliseis.asp?id=109&cs=) αναρτήθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 2.500.000 €. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης, πρέπει να αφορούν στην υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιριακού αποθέματος των Δήμων των οποίων η πρότερη χρήση και δραστηριότητα έχει εγκαταλειφθεί και που – στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης-θα επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς από τους αρχικά προβλεπόμενους. Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε από τις 16.01.2018 και θα είναι ανοικτή έως εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της Δράσης.  

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το γρηγορότερο δυνατό μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, καθώς η επιχορήγηση είναι 100% και γι αυτό το λόγο προτείνουμε την αξιοποίηση του ακινήτου ΦΑΡΟΣ στην περιοχή της Αλικαρνασσού, η οποία μπορεί να ενταχθεί στην 4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, όπου δύναται να χρησιμοποιηθεί ο χώρος, τόσο για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου, όσο και για δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου (βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, Δημοτικά Ιατρεία, κλπ).  Σας ενημερώνουμε ότι η χρηματοδότηση μπορεί να περιλαμβάνει και χρηματοδοτεί και προπαρασκευαστικές ενέργειες όπως μελέτες ωρίμανσης των σχετικών έργων.

 

Υλοποιώντας αυτή την πρόταση θα συμβάλετε στην αποκέντρωση των υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση της κοινωνικής προσφοράς στου Δημότες που τόσο ανάγκη υπάρχει σήμερα.  

                    Η Δημοτική ομάδα

                  ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ   

              Ηλίας Λυγερός

              Αρ. Αθανασάκης

             Γιάν. Καλέμπουμπας

             Μαρ. Καλουδιώτη

             Γεώρ. Μανδαλάκης

   

 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί