Έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Ιωακειμίδης

Ο Στέφανος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Φεβρουαρίου 1942. Υπήρξε αριστούχος μαθητής, και σημαιοφόρος, του 5ου εξαταξίου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ, από όπου πήρε το πτυχίο του το 1964. Μετά τη Μεταπολίτευση, πήρε επίσης το πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το αντίστοιχο τμήμα του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πολυτεχνείο, διετέλεσε γενικός γραμματέας και πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Πολυτεχνείου. Το 1963, συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΦΕΕ και διετέλεσε υπεύθυνος του κλιμακίου Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος της ΕΔΑ και είχε ενεργό συμμετοχή στο παράνομο ΚΚΕ. Με την επιβολή της δικτατορίας, πέρασε αμέσως στην αντίσταση, όπου, μεταξύ άλλων, εργάστηκε για το στήσιμο του παράνομου τυπογραφείου της “Αυγής” στη Θεσσαλονίκη. Τον Αύγουστο του 1968, συνελήφθη, ανακρίθηκε στη διεύθυνση της Αστυνομίας στον Βαρδάρη, κρατήθηκε για μέρες σε υπόγειο κελί της τότε οδού Πρίγκηπος Νικολάου, βασανίστηκε στο Τρίτο Σώμα Στρατού και πέρασε από δίκη. Ύστερα από φυλάκιση πολλών μηνών στις φυλακές του Επταπυργίου, εξορίστηκε στη Σαμοθράκη, όπου παρέμεινε μέχρι τα τέλη του 1971.

Μετά τη Μεταπολίτευση, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου άσκησε το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπου, για πάνω από τριάντα χρόνια, τιμήθηκε με την εμπιστοσύνη των μηχανικών, εκλεγόμενος σε θέσεις όπως αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής, αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κ.ά. Είχε επίσης εκλεγεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών και ταμίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού από την ίδρυσή του, και επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σε όλη του τη ζωή, παρέμεινε δραστήριο μέλος του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατό του εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης

Η κηδεία του Στέφανου Ιωακειμίδη θα γίνει αύριο, Πέμπτη 10.1.2019 στις 11 π.μ. στο Πρώτο Νεκροταφείο. Η οικογένειά του ζητάει αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί