Κρήτη: Fake είδηση για κλειστά σχολεία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Κάποιοι παίζουν με τα νεύρα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, κάνοντας ψεύτικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο περί κλεισίματος σχολείων λόγω της κακοκαιρίας. Σε μία μάλιστα περίπτωση άλλαξαν την ημερομηνία στην τελευταία απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, στις 27 Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για κλείσιμο σχολείων στις Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου!

Εν τω μεταξύ, κάποιος αποφάσισε να κάνει φάρσα στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, «ποστάροντας» ότι λόγω κακοκαιρίας το σχολείο κλείνει και μάλιστα ευχόταν και καλή ξεκούραση!

Στην απάντησή του όμως, το σχολείο ξεκαθαρίζει…

Αγαπητοί γονείς, μαθητές, συνάδελφοι, λοιποί ενδιαφερόμενοι

Κάποιος/α θέλησε σήμερα το απόγευμα να κάνει ένα κακόγουστο αστείο, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειές του. 

Σκηνοθέτησε και κατασκεύασε μία λήψη οθόνης που υποτίθεται ότι έδειχνε μία ανάρτηση της σελίδας μας, «Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου», στο Facebook, που ανακοίνωνε ότι αύριο Τρίτη 8/1 τα σχολεία θα είναι κλειστά μετά από απόφαση του Δήμου Ηρακλείου.

Την σκηνοθετημένη εικόνα βλέπετε εδώ.

Ο/η επίδοξος/η φαρσέρ κατάφερε να δημιουργήσει αναστάτωση, όχι πάντα καλοπροαίρετη (αρκετοί μαθητές βρήκατε την ευκαιρία να διασκεδάσετε), ούτε και δίκαιη για όλους, σε αρκετούς από εσάς.

Παρότι με δύο κλικ, καθένας μπορούσε να διαπιστώσει ότι τέτοια ανάρτηση δεν υπάρχει, κάποιοι προτίμησαν να υποθέσουν ότι, ναι, υπήρξε, και για κάποιον λόγο δεν την βρίσκουν, ή… χάθηκε, σβήστηκε, αποσύρθηκε… Προτίμησαν να θεωρήσουν ότι η διαχείριση της σελίδας γίνεται από ανώριμους ανθρώπους, χωρίς επαγγελματισμό και συναίσθημα ευθύνης. Ή προτίμησαν να δαιμονοποιήσουν το μέσο, το Ίντερνετ, το Φέισμπουκ, τους χάκερ, και το κακό συναπάντημα.

Κανείς δεν σκέφτηκε το προφανές, ότι ποτέ δεν δημοσιεύτηκε σύνδεσμος – διεύθυνση της υποτιθέμενης ανάρτησης, αλλά προτιμήθηκε στιγμιότυπο οθόνης, αυτό που κοινώς λέμε σκρίνσοτ!

Είναι πιο απλό να υποθέσουμε ότι ο διαχειριστής είναι ανίκανος, το μέσο ανασφαλές, κι ο κ. Ζάκερμπεργκ κατάρα! Κρίμα…

parakritika.gr

Δείτε επίσης:

Δείτε ποια σχολεία παραμένουν σήμερα κλειστά στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη, λόγω του χιονιά (συνεχής ενημέρωση)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί