Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δρόμο της Κρήτης, λόγω της κακοκαιρίας – Έκτακτη ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης εκδόθηκε απόφαση προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων  με σκοπό την ασφαλέστερη κίνηση αυτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα:

Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Σπηλίου – Γερακαρίου  (υπ΄ αριθμ. 19 επαρχιακή οδός) από την Τοπική Κοινότητα Σπηλίου έως και την Τοπική Κοινότητα Γερακαρίου.

Σημειώνεται ότι, σε κεντρικό σημείο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας « www .hellenicpolice.gr », έχει αναρτηθεί πίνακας με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο σημείο του ΒΟΑΚ όπου έγινε κατολίσθηση

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 09.01.2019 και ώρα 07:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου.

Σε ποιους δρόμους χρειάζεται προσοχή

Προσοχή επίσης θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί στην Αγία Βαρβάρα, καθώς από το πρωί ο δρόμος ανοίγει και κλείνει.

Την ίδια προσοχή θα πρέπει να δείξουν και οι οδηγοί στα Ανώγεια, όπου ο δρόμος είναι ανοικτός αλλά η οδήγηση είναι επικίνδυνη.

Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Προβλήματα εμφανίστηκαν και στο Σεληνάρι, όπου ο δρόμος έκλεισε το πρωί για μισή περίπου ώρα. Αυτήν την ώρα είναι ανοικτός, όμως η κίνηση γίνεται σε ρυθμούς… χελώνας.

 

Δείτε ακόμη:

Μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι στην Κρήτη από το χιόνι (φωτο-βίντεο)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί