5 νεκροί από τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αυστρία

Σφοδρές χιονοπτώσεις και υψηλός κίνδυνος χιονοστιβάδων συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα σε πολλές περιοχές της Αυστρίας, όπου κοινότητες έχουν αποκλειστεί, ενώ πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται.

Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, έχουν πέσει έως και 150 εκατοστά χιονιού στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας, ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστρίας.

Ενσωματωμένο βίντεο

WEATHER/ METEO WORLD@StormchaserUKEU

WOW… Enormous snow accumulations in Zell am See-Kaprun, yesterday morning 5th January…. video by Max Bründl via @buitengebieden

145 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Τρεις σκιέρ, δύο Γερμανοί και ένας Σλοβένος, σκοτώθηκαν, εκτός της πίστας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ οι σοροί άλλων δύο σκιέρ ανακαλύφθηκαν σήμερα καταπλακωμένες από το χιόνι.

Δύο σκιέρ αγνοούνται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ, το ύψος του χιονιού έφθασε στα σχεδόν τρία μέτρα σε υψόμετρο 2.317 μέτρων.

Στη Στυρία (νοτιοανατολικά), περίπου 2000 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τουρίστες, έχουν αποκλειστεί στις κοινότητες της κοιλάδας Σέλκταλ, όπου οι δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι.

Πολλά σχολεία στη περιοχή του Σάλτσμπουργκ θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται οδηγοί να προσπαθούν να καθαρίσουν το χιόνι από τα οχήματά τους, που έχουν στην κυριολεξία χαθεί κάτω από όγκους χιονιού ή και κοινότητες που περιβάλλονται από ένα υψηλό τείχος χιονιού.

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται αύριο στην Αυστρία και στο νότιο τμήμα της Γερμανίας. Το ύψος του φρέσκου χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 25 με 80 εκατοστά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί