Η ΟΙΕΛΕ προαναγγέλλει δικαστική διαμάχη με τον Α. Σαμαρά για την υπόθεση της Φ. Μπουλούτα

Νέα στοιχεία, που καταρρίπτουν πλήρως τις συκοφαντίες για τη Φώφη Μπουλούτα, δηλώνει ότι είναι έτοιμη να δώσει στη δημοσιότητα η ΟΙΕΛΕ, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται την Τρίτη, 8/1, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων, ακόμη και μετά τον θάνατο της εκπαιδευτικού.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση για τη νομική διαδικασία που έχει εκκινήσει, με αντίδικους τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, την Ομοσπονδία, και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Στη συνέντευξη Τύπου θα ανοίξει πλήρως ο φάκελος της Φώφης Μπουλούτα και θα δοθούν στη δημοσιότητα συγκλονιστικά νέα στοιχεία που καταρρίπτουν πλήρως τις συκοφαντίες που ορισμένοι, ακόμη και μετά θάνατον, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα, εξαπολύουν εναντίον της. Θα υπάρξει, επίσης, πλήρης ενημέρωση για τη νομική διαδικασία που έχει εκκινήσει με αντιδίκους τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, την Ομοσπονδία και τον κ. Σαμαρά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την υπόθεση της εκπαιδευτικού η οποία είχε πιάσει τον γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει και στη συνέχεια απολύθηκε από το Κολέγιο Αθηνών.

Τον επανέλεγχο της υπόθεσης είχε δρομολογήσει το υπουργείο

Ο κ. Γαβρόγλου, είχε ζητήσει στις 20-8-2018 τον επανέλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης, ζητώντας τον φάκελο της υπόθεσης απόλυσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, αναθέτοντας την έρευνα στους συνεργάτες του.

Το εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης είχε ζητήσει από το υπουργείο και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). «Η Ομοσπονδία προέβη σε αυτή την κίνηση, διότι κάποιοι μικρόψυχοι, στο όνομα της προεκλογικής διαμάχης, έφθασαν σε σημείο να σύρουν στην λάσπη το όνομα και τη μνήμη της νεκρής συναδέλφου μας με ψεύδη και συκοφαντίες», είχε αναφέρει σχετικά η ομοσπονδία σε απάντηση της σε δημόσια δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Ανάκληση της προηγούμενης απόφασης

Ως εκ τούτου, το υπουργείο προέβη σε ανάκληση της με αριθ. πρωτ. 159082/Ε2/09-10-2015 Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Αποδοχή καταγγελίας σύμβασης εργασίας εκπαιδευτικού…» ως εκδοθείσας κατά παράβαση ουσιώδους τύπου.

«Η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προστατεύσει τους εργαζόμενους προχώρησε στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε η νομιμότητα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας να κρίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή, τρία μέλη της οποίας είναι δικαστές, και μελετά τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα ιδιωτικά σχολεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απόφαση ελήφθη χωρίς εκπροσώπηση

Όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, από τη μελέτη του φακέλου προέκυψαν τα εξής: «Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα ή μη της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού και ύστερα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, αρχής γενομένης στις 4-10-2012, κατέληξε έναν χρόνο μετά, στις 20-12-2013, στην απόφαση ότι η καταγγελία έγινε νόμιμα και ότι «δεν μπορεί να καταλήξει σε κρίση περί καταχρηστικότητας ή μη».

«Στην υπόθεση αυτή οι εκπρόσωποι του Κολλεγίου Ψυχικού αμφισβήτησαν τη νόμιμη σύνθεση του ΚΥΣΔΕ λόγω συμμετοχής εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία όμως είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη, για να επιτύχουν τελικά την εξαίρεση των εκπροσώπων αυτών επικαλούμενοι τη μη αμεροληψία τους. Ως εκ τούτου, σε μία τόσο σημαντική υπόθεση το ΚΥΣΔΕ απέφυγε να αποφασίσει για το κρίσιμο ερώτημα που του ετέθη, ενώ και η εν μέρει απόφασή του ελήφθη από τρία μόνο μέλη, διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να εκπροσωπούνται καθόλου οι εργαζόμενοι, όπως έχει κατοχυρωθεί και γίνεται σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια».

Εκδικητική απόλυση

Η Ευφροσύνη Μπουλούτα, είχε απολυθεί εκδικητικά το 2013 από το Κολλέγιο Αθηνών, ύστερα από την εμπλοκή της σε διαμάχη με τον γιο του πρώην Πρωθυπουργού για ζήτημα αντιγραφής. Οι αδιαφανείς τρόποι με την οποία πάρθηκε η απόφαση ήταν έκδηλοι από την πρώτη στιγμή.

Ωστόσο ακόμα και μετά τον θάνατο της καθηγήτριας, ο πρώην πρωθυπουργός, δεν δίστασε να ανασύρει το θέμα, εμφανιζόμενος αμετανόητος.

Πρόσφατα η ιστοσελίδα “The President” του Γιώργου Μουρούτη, δημοσίευσε φωτογραφία, του γιου του Αντ. Σαμαρά μαζί με τους γονείς του, ξεσηκώνοντας πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση της απολυμένης καθηγήτριας από το Κολέγιο Αθηνών.

Ακολούθησε άρθρο στο “The President” που υπογραφόταν από τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, στο οποίο αναφερόταν ότι η εκπαιδευτικός Φώφη Μπουλούτα απολύθηκε ορθώς από το Κολλέγιο Αθηνών, ότι όσα διαδίδονται περί εκδικητικής απόλυσής της είναι «αθλιότητες» και ότι η ίδια η εκπαιδευτικός (!) αποδέχτηκε ότι δεν αντιμετωπίστηκε μεροληπτικά.

Τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε: «Από το 2013, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ συνδικαλιστής Κουρουτός διασύρει τον ανήλικο, τότε, γιό μου, συνδέοντας την απομάκρυνση μιας καθηγήτριας του σχολείου του με τη δήθεν «σύλληψή» του να αντιγράφει. Ενώ στη συνέχεια, Συριζαϊκά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να εξοντώσουν ηθικά ένα νέο παιδί για παράπτωμα που ποτέ δεν είχε διαπράξει. Πράγματι η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφαση 1790/2015, που μάλιστα εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποίησε ότι οι κατηγορίες κατά του γιού μου ήταν αναληθείς και ότι η απομάκρυνση της καθηγήτριας δεν είχε καμία σχέση με τις συκοφαντίες αυτές». Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ απέστειλε μάλιστα εξώδικο προς τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ M. Κουρουτό, καθώς και προς τον εκδότη της εφημερίδας Documento K. Βαξεβάνη,

Κατόπιν  αυτών η ΟΙΕΛΕ πήρε θέση για την – εκλιπούσα – Φώφη Μπουλούτα,  στέλνοντας στον Υπουργό Παιδείας αίτημα με το οποίο ζητά να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της εκπαιδευτικού που απολύθηκε λόγω…του υιού Σαμαρά.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί