Επίθεση στον δήμαρχο Αδριανούπολης γιατί ευχήθηκε στα ελληνικά

Σφοδρή κριτική δέχεται ο δήμαρχος της Αδριανούπολης για την απόφαση του να καλωσορίσει τουρίστες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία με αφίσες που είναι γραμμένες και στα Ελληνικά. Σε αφίσες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, ο Ρετζέπ Γκουργκάν εμφανίζεται ως «Δήμαρχος Αδριανούπολης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet στην ηλεκτρονική της σελίδα, hurriyetdailynews.com ο δήμαρχος της πόλης Edirne, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δέχεται πυρά για την υποδοχή τουριστών με αφίσες γραμμένες στις δύο γλώσσες.

«Επιθυμούμε ότι το 2019 θα φέρει την ειρήνη και την ευτυχία στον κόσμο» δηλώνει ο δήμαρχος Recep Gürkan σε μία από τις αφίσες σε κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Όμως ο Τούρκος δήμαρχος δέχεται σφοδρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εντάξει, είναι μια ωραία χειρονομία. Αλλά το όνομα της πόλης μας είναι γραμμένο στις βουλγαρικές αφίσες ως Edirne, αλλά είναι (γραμμένο ως) Αδριανούπολη στις ελληνικές αφίσες. Κύριε Δήμαρχε, αυτή δεν είναι βυζαντινή πόλη. Ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 88 χρόνια», δήλωσε στο Anadolu ο Veysel Güner πρόεδρος της DYA. Μέχρι στιγμής, ο Gürkan δεν έχει απαντήσει στους επικριτές του.

Προορισμός Ελλήνων και Βουλγάρων

Η υποτίμηση της αξίας της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου κατά περίπου 30% από τις αρχές του 2018 έχει βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία

Ενδεικτικό, επίσης, είναι ότι οι καταστηματάρχες παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών και βουλγάρικων για να εξυπηρετούν καλύτερα τους τουρίστες. Παράλληλα τα παζάρια και τα εμπορικά κέντρα έχουν επανασχεδιαστεί προκείμενου να καλύπτουν τις απαιτήσεις των Ελλήνων και των Βούλγαρων τουριστών.

«Η Αδριανούπολη είναι ένας παράδεισος αγορών για Έλληνες και Βούλγαρους τουρίστες. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα» υπογράμμισε ο υπεύθυνος του τομέα τουρισμού της τουρκικής πόλης Μπουλέντ Μπακιογλου.

gr.euronews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί