“Έφυγε” η μουσικός, ακτιβίστρια και πρώην σύζυγος του Neil Young, Pegi Young

Σε ηλικία 66 ετών άφησε την τελευταία της πνοή την Πρωτοχρονιά η Pegi Young, διάσημη μουσικός, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο. Η Pegi Young ήταν πρώην σύζυγος του Neil Young και είχε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα βοηθώντας παιδιά με σοβαρές κινητικές και λεκτικές αναπηρίες.

Η Pegi, παντρεμένη από το 1978 μέχρι το 2014, με τον σπουδαίο καλλιτέχνη έκανε δεύτερα φωνητικά σε αρκετές από τις περιοδείες του Neil Young, προτού ακολουθήσει καριέρα ως solo μουσικός. Οι Pegi Young and The Survivors κυκλοφόρησαν πέντε δίσκους, ενώ το τελευταίο της album “Raw” κυκλοφόρησε το 2017.

Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο τον Ben και μία κόρη την Amber, ενώ η Pegi Young μεγάλωσε και τον Zeke, γιο του Neil Young από άλλον γάμο.

Τόσο ο Ben όσο και ο Zeke πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, ενώ η Amber (όπως και ο πατέρας της) έχει επιληψία.

Η μάχη και των δύο να συμφιλιωθούν με τα προβλήματα των παιδιών τους και να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο περιβάλλον ζωής έχει αποτυπωθεί σε αρκετές από τις καλλιτεχνικές δουλειές του Neil Young, όμως η πιο σημαντική συμβολή τους είναι η ίδρυση του Bridge School το οποίο βοηθά παιδιά με φυσικές και λεκτικές αναπηρίες.

Το ίδρυμα λειτουργεί από το 1986, ενώ μέχρι και το 2016 η Pegi και ο Neil διοργάνωναν μία τεράστια συναυλία με συμμετοχή πολύ μεγάλων ονομάτων για την χρηματοδότηση του  Bridge School.

Στο Bridge School Benefit έχουν εμφανιστεί (εκτός του Neil και της Pegi) καλλιτέχνες όπως οι: Roger Waters, Metallica, Pearl Jam, Fleet Foxes κ. α.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί