Υπόθεση Novartis: Κατηγορούμενος πλέον για παθητική δωροδοκία ο άλλοτε διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Από προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis ο άλλοτε διοικητής του ΠΑΓΝΗ και στη συνέχεια σύμβουλος των υπουργών Υγείας Λοβέρδου, Σαλμά, Γεωργιάδη, Νίκος Μανιαδάκης, είναι πλέον κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τα τελευταία στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, ενώ ο ίδιο συνελήφθη ξημερώματα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ σχεδίαζε να διαφύγει στην Ισπανία για μόνιμη εγκατάσταση με την οικογένειά του.

«Για πάνω από έναν χρόνο είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε από έννομη προστασία στο καθεστώς της ποινικής δίωξης» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του συλληφθέντα, Θεόδωρος Μαντάς, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο σύμβουλος των πρώην υπουργών συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για τη Μαδρίτη, καθώς επιδίωκε να φύγει μία και καλή από την Ελλάδα, μετακομίζοντας εν κρυπτώ -σύμφωνα με τις αρχές- μαζί με όλη του την οικογένεια.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

Ο συλληφθείς ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, ωστόσο από την έρευνα που διεξάγεται προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50.

 

Δείτε ακόμη:

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο για την υπόθεση Novartis πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Πολάκης για Novartis: Η εμπλοκή του πρώην διοικητή του ΠΑΓΝΗ και ο άλλοτε υπουργός που… τσιρίζει!

Το σκάνδαλο Novartis και ο επί χρόνια διοικητής του ΠΑΓΝΗ, άτυπος σύμβουλος των υπουργών Υγείας της ΝΔ

Η Novartis “φακέλωνε” πολιτικούς!- Ο εχθρός Πολάκης και οι αναφορές σε 2 ακόμα πρόσωπα στην Κρήτη- Ο πιθανοί σύμμαχοι Μητσοτάκης και άλλοι (έγγραφα)

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί