270 κοντέινερ έπεσαν στη Βόρεια Θάλασσα από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Ένα πλοίο έχασε τουλάχιστον 270 εμπορευματοκιβώτια την περασμένη νύκτα στα γερμανικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας, τρία από τα οποία περιέχουν μια εν δυνάμει επικίνδυνη ουσία, ανακοινώθηκε σήμερα από την ολλανδική ακτοφυλακή.

Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, περίπου είκοσι κοντέινερ γεμάτα κυρίως με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, επίπεδες οθόνες, λαμπτήρες και παιγνίδια, εκβράστηκαν σήμερα σε τρία ολλανδικά νησιά στη θάλασσα Βάντεν, στο βόρειο τμήμα των ολλανδικών ακτών.

Τρία εμπορευματοκιβώτια, τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί, περιέχουν βαρέλια με οργανικά υπεροξείδια σε μορφή πούδρας, ανέφερε η ακτοφυλακή με ανάρτησή της στο Twitter.

Αυτή η εξαιρετικά εύφλεκτη ουσία, της οποίας ο καπνός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή πλαστικών, πολυστυρενίου και PVC.

Η ακτοφυλακή συνιστά στο κοινό να μην πλησιάζει τα κοντέινερ και να ειδοποιεί την αστυνομία ή τους πυροσβέστες. Διευκρίνισε πως αγνοεί τι υπάρχει μέσα σ’ αυτά, πέραν εκείνων που εκβράστηκαν στα νησιά και τα οποία περιείχαν διάφορα αντικείμενα όπως λαμπτήρες και τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με τις γερμανικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επλήγη από καταιγίδα.

Πρόκειται για το MSC Zoe, το οποίο φέρει σημαία Παναμά και έχει μήκος 396 μέτρα και πλάτος 59 μέτρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί