Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο – Τουλάχιστον 2 νεκροί και 10 τραυματίες

Δύο Βιετναμέζοι τουρίστες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στο τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε, κοντά στην πυραμίδες της Γκίζας, στο νότιο Κάιρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Οι δέκα από τους τραυματίες είναι Βιετναμέζοι τουρίστες ενώ οι άλλοι δύο είναι Αιγύπτιοι, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται ο οδηγός του λεωφορείου και ένας υπάλληλος τουριστικού γραφείου.

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη ενώ περνούσε το λεωφορείο που μετέφερε 14 Βιετναμέζους τουρίστες» στην οδό Μαριουτίγια, περίπου στις 18.15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε η ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αίγυπτο Ν. Κάτσικας, το τουριστικό λεωφορείο βρισκόταν στην περιοχή Μαϊρουτέια, μεταξύ της περιοχής Χάραμ της περιφέρειας της Γκίζας και των Πυραμίδων.

Αυτό ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, όπως καταγράφει και η εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την έκρηξη τραυματίστηκε επίσης ο οδηγός του λεωφορείου αλλά και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας, που συνόδευε τους τουρίστες, και οι δύο Αιγύπτιοι.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έφτασαν αμέσως στον τόπο της έκρηξης για να διεξαγάγουν επί τόπου έρευνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί