Ακόμα φτωχότερη η Βικελαία μετά τον χαμό του Ανδρέα και της Ελισάβετ

Με δύο συλλυπητήριες ανακοινώσεις εκφράζει την θλίψη της η Βικελαία, μετά τις δύο απώλειες συνεργατών της, του Ανδρέα Σαββάκη και της Ελισάβετ Ζαχαριάδου.

Δείτε: “Έφυγε” ο Ανδρέας Σαββάκης 

Πέθανε η κορυφαία Τουρκολόγος, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ε. Ζαχαριάδου

Συλλυπητήρια για τον Ανδρέα Σαββάκη

Φτωχότερη από χθες η οικογένεια της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης», αφού έχασε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της. Ένα μόνιμο και σταθερό στήριγμά της, έναν άνθρωπο που η παρουσία του υπήρξε γόνιμη και καθοριστική, από την αρχή σχεδόν εκείνης της μεγάλης Εποχής, δίπλα στον αείμνηστο έφορό της Νίκο Γιανναδάκη.

Έτσι, τόσο απλά και ήρεμα, «έφυγε» ο Ανδρέας Σαββάκης, ο δικός μας Ανδρέας! Άνθρωπος του χρέους, υπέρμαχος των ιδανικών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες, με προσφορά, προσιτός και ανιδιοτελής. Συνέβαλε τα μέγιστα στη σύσταση του τμήματος των αρχείων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, όσο και στην πορεία του μεγάλου της εκδοτικού έργου. Παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης για τους συναδέλφους του, που μαζί με τους οικείους και τους φίλους του, εκφράζουν την οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό του, απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήρια για την Ελισάβετ Ζαχαριάδου

Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», συμμεριζόμενη την οδύνη της οικογένειας, της αείμνηστης συνεργάτιδός της, Ελισάβετ Ζαχαριάδου, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό της.

Η Ελισάβετ Ζαχαριάδου, ως καθηγήτρια αλλά και ως ομότιμη καθηγήτρια Τουρκολογίας, του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μαζί με τους υπό την εποπτεία και καθοδήγηση ερευνητές της, ανέδειξαν σε σημαντικό βαθμό, και άφησαν ένα σπουδαίο εκδοτικό έργο, σχετικό με την μετάφραση των κωδίκων του Ιεροδικείου. Πρόκειται για τους κώδικες του Τούρκικου Αρχείου Ηρακλείου που φυλάσσονται στη «Β.Δ.Β.»

Την ευχαριστούμε θερμά για την μοναδική της αυτή προσφορά, αλλά και για το υπέρμετρο ενδιαφέρον της προς τη Βιβλιοθήκη μας, ευχόμενοι, καλό της ταξίδι!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί