Όταν η “πρωτοθέματη” δημοσιογραφία (στην Κρήτη) έχει τους σκοπούς και τις προσδοκίες της… (εικόνα)

Αν δεν κατασκευαστεί το καλώδιο που θα συνδέσει ενεργειακά την Κρήτη με την Αττική, είναι δεδομένο ότι μετά από 2-3 χρόνια το νησί θα αντιμετωπίσει τεράστια ελλείμματα στην ηλεκτρική ενέργεια. Κι αυτή η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο και για το μικρό (Κρήτη- Πελοπόννησος) και για το μεγάλο (που θα συνδέσει την Αττική) καλώδιο.

Στην υπόθεση του μεγάλου καλωδίου (Αττική) είναι γνωστό ότι παίζονται μεγάλα παιχνίδια και συμφέροντα, με την κυπριακή ιδιωτική εταιρεία Euroasia να επιδιώκει την εμπλοκή της στο έργο, σε βάρος της εταιρείας του ελληνικού δημοσίου “Αριάδνη”, με τη στήριξη μάλιστα της Κομισιόν, που επιλέγει εκβιαστικά να προκρίνει σαν “νταβατζής” (γνωστή πολιτική έκφραση…) τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δείτε: Εθνικό έργο από το ΕΣΠΑ το καλώδιο Κρήτη- Αττική: Η απάντηση της Ελλάδας στους εκβιασμούς της Κομισιόν (χάριν ιδιωτικών συμφερόντων)

Η Ελλάδα αντιδρά και επιλέγει το δρόμο της όχι μόνο στο πλαίσιο μιας “ιδεοληψίας”, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά επειδή η κυπριακή εταιρεία όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό για το έργο, έχοντας στον “αέρα” την ηλεκτρική επάρκεια της Κρήτης, και επιπλέον δεν απέδειξε ότι οικονομικά μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Δείτε: Πώς η ΝΔ υπονομεύει και το καλώδιο Κρήτη- Αττική, στηρίζοντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική πλευρά, δια του ΑΔΜΗΕ, αποκάλυψε πριν λίγο καιρό ότι η εταιρεία Euroasia Interconnector Ltd, για χάρη της οποίας η Κομισιόν έχει μπλοκάρει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης- Αττικής, στην ουσία δεν έχει αποδείξει ότι έχει κάποια οικονομική δυνατότητα συμμετοχής, ενώ στις συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ για τη συγκρότηση της εταιρείας ειδικού σκοπού, είχε προτείνει το σχήμα να έχει αρχικό κεφάλαιο… 24.000 ευρώ για να ένα έργο που θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ!

Δείτε: Για χάρη εταιρείας με ανύπαρκτα κεφάλαια μπλοκάρει το καλώδιο της Κρήτης η Κομισιόν!- Τί αποκαλύπτει στέλεχος του ΑΔΜΗΕ

Η ελληνική πλευρά, υπό τον κίνδυνο είτε το έργο να περάσει σε μια εταιρεία που έχει καταγγελθεί ότι δεν μπορεί είτε να πάει στις καλένδες, με τεράστιες συνέπειες για το νησί και το μέλλον του, αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Τί έγινε λοιπόν τώρα; Στην “Καθημερινή” των Χριστουγέννων υπήρχε μια “τρομοκρατική” ανακοίνωση της ιδιωτικής Euroasia, η οποία, για να υποστηρίξει τη θέση της, τα έβαζε με το ελληνικό δημόσιο, καταλήγοντας στο εκβιαστικό: “αν δεν πάρουμε το έργο, τότε οι Έλληνες καταναλωτές θα επιβαρυνθούν σημαντικά με το κόστος της κατασκευής”.

Δικαίωμα της εταιρείας να ισχυρίζεται ό,τι θέλει για να υποστηρίξει τη θέση της.

Πώς μεταφέρθηκε όμως στην κοινή γνώμη της Κρήτης αυτή η ανακοίνωση;”Πόσο θα επιβαρύνει τις τσέπες των πολιτών” το καλώδιο! Προσέξετε, χωρίς να το αποδίδουν στην εταιρεία, το αναφέρουν σαν γεγονός οι τίτλοι των “πρωτοθεματάδων” της Κρήτης, που δεν προλαβαίνει να βήξει ο Μητσοτάκης ή ο Αυγενάκης, ή να γράψει κάτι ο Αναστασιάδης κι έρχονται να το αναπαράγουν…

Ούτε τί είναι το καλώδιο, ούτε για τί κατηγορείται η εταιρεία, ούτε καν ότι απέναντι της είναι τα ενεργειακά συμφέροντα και η ανάπτυξη της Κρήτης. Απλά: “Πόσο θα επιβαρύνει τις τσέπες των πολιτών”…

Ιδού και η δημοσιογραφία της σκοπιμότητας, που προσδοκά πολλά άλλωστε από μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, με την επιστροφή στο μαύρο παρελθόν, όταν τέτοια μέσα της σκοπιμότητας όχι απλά επιβίωσαν, αλλά θησαύρισαν…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί