Πάπας Φραγκίσκος: Οι διαφορές μας δεν αποτελούν βάρος ή κίνδυνο αλλά πηγή πλούτου

Έκκληση προς τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να αντιμετωπίσουν τις διαφορές ως πηγή πλούτου και όχι κινδύνων απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος και ευχήθηκε την συμφιλίωση για τις περιοχές του κόσμου που πλήττονται από συρράξεις κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του Urbi et Orbi.

Αναφερόμενος στο τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί σε πολλές χώρες, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων που διακατέχονται από διαφορετικές ιδέες, αλλά διατηρούν την ικανότητα να σέβονται και να ακούν ο ένας τον άλλον».

Σχολιάζοντας την πόλωση που επικρατεί ως προς την μετανάστευση, δήλωσε ότι ο Θεός θέλει «αγάπη, αποδοχή, σεβασμό γι΄αυτή την φτωχή μας ανθρωπότητα που όλοι μοιραζόμαστε σε μεγάλη ποικιλία φυλών, γλωσσών και πολιτισμών».

«Άρα οι διαφορές μας δεν αποτελούν βάρος ή κίνδυνο, είναι πηγή πλούτου», είπε.

Ο 82χρονος πάπας κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει αποφασιστική δράση για να δοθεί μία πολιτική λύση στην σύρραξη και η δυνατότητα στους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν και να ζήσουν εν ειρήνη στην χώρα τους. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η εκεχειρία που συμφωνήθηκε στην Υεμένη να φέρει ανακούφιση σε έναν πληθυσμό εξαντλημένο από την βία και την πείνα.

Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την επανάληψη του διαλόγου ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ώστε «να ξεκινήσουν το ταξίδι της ειρήνης και να δώσουν ένα τέλος στην σύγκρουση που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια και «πληγώνει την γη που ο Κύριος επέλεξε για να δείξει το πρόσωπο της αγάπης».

Απηύθυνε επίσης έκκληση για αρμονία στην Νικαράγουα και την Βενεζουέλα που πλήττονται από εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις. Δεν πρέπει επίσης να ξεχαστούν, είπε, τα εκατομμύρια των προσφύγων και των εκτοπισμένων στην Αφρική, που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και επισιτιστική ασφάλεια.

Ως προς την Ουκρανία, απηύθυνε έκκληση για «μία ειρήνη που θα σέβεται τα δικαιώματα κάθε έθνους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί