Νεκρό 8χρονο αγοράκι σε αμερικανικό κέντρο κράτησης μεταναστών

Τον θάνατο ενός 8χρονου αγοριού από τη Γουατεμάλα, που βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Νέο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τις αρχές Τελωνείων και Συνοριακής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το παιδάκι πέθανε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη. Είχε δείξει σημάδια αδιαθεσίας, το πήγαν μαζί με τον πατέρα του στο νοσοκομείο της πόλης Αλαμογόρδο, όπου διαγνώστηκε ότι περνούσε κρυολόγημα με πυρετό.

Ωστόσο, αφού του δόθηκαν φάρμακα το έστειλαν πίσω στο κέντρο κράτησης, όπου παρουσίασε συμπτώματα ναυτίας και εμετούς και σε λίγες ώρες πέθανε.

Είναι το δεύτερο περιστατικό θανάτου παιδιού μέσα σε ένα μήνα σε χώρο κράτησης. Στις αρχές Δεκεμβρίου είχε πεθάνει και ένα κοριτσάκι από τη Γουατεμάλα, ηλικίας 7 ετών.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τα περιστατικά.

Ο θάνατος της 7χρονης Γιακελίν Κάαλ είχε προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις και ο ΟΗΕ είχε τις αρχές των ΗΠΑ να διεξαγάγουν πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο της, ενώ ζητούσε να σταματήσει η κράτηση παιδιών.

μια επτάχρονης μετανάστριας από τη Γουατεμάλα η οποία κρατείτο στις ΗΠΑ και να σταματήσουν την κράτηση παιδιών.

Ο Φελίπε Γκονσάλες Μοράλες, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, στη δήλωσή του είχε πει ότι «θα πρέπει να δοθεί αποζημίωση στην οικογένειά της και αν βρεθεί ότι είναι υπεύθυνοι αξιωματούχοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Η Κάαλ και ο πατέρα της Νέρι περιλαμβάνονταν σε μια ομάδα τουλάχιστον 160 μεταναστών που παραδόθηκαν σε συνοριοφύλακες των ΗΠΑ στο Νέο Μεξικό την 6 Δεκεμβρίου. Τα περιστατικά του θανάτου της μοιάζουν πολύ με αυτά του 8χρονου: παρουσίασε υψηλό πυρετό ενώ κρατείτο από την υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ και πέθανε δύο ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο του Ελ Πάσο, στο Τέξας.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως το κοριτσάκι πέθανε από αφυδάτωση και εξάντληση. Αργότερα αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν πως υπέφερε από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό οίδημα και ηπατική ανεπάρκεια.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί