“Μπορεί να επανέλθουν”!- Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ για τα κόλπα ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας στη Χερσόνησο

“Η δημοτική αρχή δεν αποκλείεται να επανέλθει. Για αυτό χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στα σχέδια τους. Να παραμείνει η καθαριότητα στο Δήμο και να αναβαθμιστεί η λειτουργία της. Να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, να ανανεωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή των υλικών στην πηγή με ξεχωριστούς κάδους για κάθε υλικό”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την απόρριψη της εισήγησης της δημοτικής αρχής Χερσονήσου για την παράταση της εργολαβίας στην Καθαριότητα, το “Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ”.

Δείτε επίσης

Και οι σύμβουλοί του απέρριψαν τα κόλπα του δημάρχου Χερσονήσου για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας!

Δήμος Χερσονήσου: Αρνήθηκε προσλήψεις στην Καθαριότητα και τώρα τη δίνει σε ιδιώτη για άλλα 5 χρόνια, επειδή… δεν έχει προσωπικό!

 

Διαβάστε την ανακοίνωση

Απέρριψαν το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας

O Δήμος Χερσονήσου, ως πρωτοπόρος στην ιδιωτικοποίηση, έχει δώσει από το 2012 και το 2015 την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, με το πρόσχημα ότι δεν είχε προσωπικό, άλλα και για το καλό δήθεν των δημοτών. Πρώτα απαξίωσαν την υπηρεσία καθαριότητας, την άφησαν χωρίς προσωπικό, απέλυσαν τους συμβασιούχους, δεν προγραμμάτισαν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να την οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ιδιώτη επιχειρηματία και όχι των δημοτών όπως ισχυρίζονται.

Το κόστος για το δήμο όλα αυτά τα χρόνια εκτινάχτηκε στα ύψη, ενώ η καθαριότητα είναι ελλιπείς. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξαντλητικά, χωρίς εμβολιασμούς και χωρίς τα στοιχειώδη ατομικά μέσα προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια στη διάρκεια της εργασίας. Μόνος κερδισμένος είναι ο ιδιώτης επιχειρηματίας.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαστοράκης εισηγήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο την εκ νέου εκχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χερσονήσου για την πενταετία 2020-2025, με το ποσό των 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμεύοντας όχι μόνο την επόμενη αλλά και τη μεθεπόμενη δημοτική αρχή! 

Δεν τα κατάφεραν όμως, αφού η εισήγηση τους δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία και απορρίφθηκε ακόμα και από συμβούλους της πλειοψηφίας . Σε αυτό συνέβαλαν η αντίδραση του συλλόγου των εργαζομένων, η δημοτική αντιπολίτευση και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η δημοτική αρχή δεν αποκλείεται να επανέλθει. Για αυτό χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στα σχέδια τους. Να παραμείνει η καθαριότητα στο Δήμο και να αναβαθμιστεί η λειτουργία της. Να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, να ανανεωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή των υλικών στην πηγή με ξεχωριστούς κάδους για κάθε υλικό και να σταματήσει η κοροϊδία με τους μπλε κάδους της ΕΕΑΑ. Α.Ε

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τα προβλήματα που υπάρχουν σε πόλεις και χωριά με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Αξιοποιούν το νομικό πλαίσιο Ν. 3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους και περιφερειάρχες να αναθέτουν τις εργασίες της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολάβους και να κατασκευάζουν νέες χωματερές.

Η καθαριότητα χρειάζεται να παραμείνει στους δήμους, με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα. Να αναβαθμιστεί και όχι να ιδιωτικοποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί