“Ιστορικής σημασίας η απόρριψη της πρότασης να δοθεί πάλι σε ιδιώτη η Καθαριότητα στη Χερσόνησο”

Ιστορικής σημασίας θεωρεί την απόφαση απόρριψης της πρότασης της δημοτικής αρχής Χερσονήσου να παραταθεί η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων για πέντε ακόμα χρόνια, ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου.

Δείτε επίσης:

Και οι σύμβουλοί του απέρριψαν τα κόλπα του δημάρχου Χερσονήσου για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας!

Δήμος Χερσονήσου: Αρνήθηκε προσλήψεις στην Καθαριότητα και τώρα τη δίνει σε ιδιώτη για άλλα 5 χρόνια, επειδή… δεν έχει προσωπικό!

Η ανακοίνωση

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ!

Η μη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου της εισήγησης της δημοτικής αρχής για πενταετή ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων και του καθαρισμού των κοινοχρήστων χώρων, αντί 16 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή.

Δεδομένα που όλοι οι εμπλεκόμενοι χρειάζεται να σταθμίσουν με σοβαρότητα, προκειμένου το σημαντικό αυτό κομμάτι της δημοτικής αρμοδιότητας να λειτουργήσει προς όφελος κατοίκων, επισκεπτών, εργαζομένων και περιβάλλοντος.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους περιφερειακούς δήμους του Ν. Ηρακλείου, αισθάνεται δικαιωμένος από την εξέλιξη αυτή, αφού σταθερά υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές από την εκχώρηση δημοτικών αρμοδιοτήτων στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου αναδείχτηκαν πολλές πλευρές του ζητήματος. Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε σε 2 σημεία: α) ότι το «καθαρό» πρόσωπο που θέλει να δείξει μια περιοχή στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, δεν μπορεί να περνά μέσα από το «ξεζούμισμα» των εργαζομένων του εργολάβου της καθαριότητας β) ότι δεν μπορούμε να προϋπολογίζουμε τεράστιες δαπάνες στον τομέα της αποκομιδής των σύμμεικτων απορριμμάτων, τη στιγμή που ο εθνικός και ο περιφερειακός σχεδιασμός δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον περιορισμό τους κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο Σύλλογος των υπαλλήλων των περιφερειακών δήμων ν. Ηρακλείου δηλώνει παρών και έτοιμος να στηρίξει όποια προσπάθεια θα βασίσει τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Χερσονήσου στις δημοτικές του υπηρεσίες, διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, για την αναβάθμιση αυτού το πολύ σημαντικού τομέα.

Δεν επαναπαυόμαστε, γιατί ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς μέχρι την επαναφορά στο δήμο της υπηρεσίας καθαριότητας. Θα επαγρυπνούμε και θα παρεμβαίνουμε, όχι με στείρα άρνηση, αλλά με προτάσεις όπως πάντα κάναμε, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ). Στόχος μας είναι να ξεκινήσει αμέσως το δύσκολο έργο του σχεδιασμού και της οργάνωσης ενός διαφορετικού μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί