Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου για την τιμωρία στον Κρητικό ναύτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, σχετικά με την τιμωρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη επειδή έκανε γνωστή την αντίθεση του στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για την δυσμενή μεταχείριση φαντάρου που διαμαρτυρήθηκε  για την αναγραφή γνωμικού εγκληματία πολέμου ναζιστή στρατάρχη σε στρατόπεδο της Μυτιλήνης.

Δείτε: Φυλακή στον Κρητικό ναύτη που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε άσκηση στη Σούδα

Ρητό ναζιστή, στρατάρχη της Βέρμαχτ, σε τοίχο στρατοπέδου της Ελλάδας

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου απευθυνόμαστε  σε κάθε οικογένεια που έχει παιδί που υπηρετεί την πατρίδα σε κάθε νέο που κάνει τη στρατιωτική του θητεί,  σε κάθε πολίτη.

Πριν από 1 περίπου μήνα ο συντοπίτης μας ναύτης Σταύρος Παπαδάκης έκανε γνωστή την αντίθεση του στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον», στην οποία και υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Να σημειωθεί ότι στη ΝΑΤΟική άσκηση συμμετείχε και πολεμικό πλοίο της Τουρκίας. Της Τουρκίας με τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Της Τουρκίας με τις απειλές και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Για αυτή την πατριωτική στάση ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεση του.

 

Περιστατικό δεύτερο:

Στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στο Μανταμάδο Λέσβου, με ευθύνη της διοίκησης σε τοίχο του στρατοπέδου γράφηκε φασιστικό «ρητό» του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου, Έριχ Φον Μάινσταιν

Φαντάρος βγήκε στην αναφορά και απαίτησε να σβηστεί από τον τοίχο του στρατοπέδου το «ρητό» του χιτλερικού στρατάρχη. Μετά τη διαμαρτυρία το σύνθημα σβήστηκε! Ο φαντάρος αποσπάσθηκε για τη στάση του δήθεν ευνοϊκά στην Αθήνα.

Ύστερα από το εκτεταμένο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε, με ψηφίσματα διαμαρτυρίας από μαζικούς φορείς, συλλόγους αποστράτων, δηλώσεις συμπαράστασης στρατευμένων από μονάδες σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόσπαση.

Αντισταθείτε στην πολιτική αυτή

Αυτά τα δύο περιστατικά τα συνδέει κατά βάθος η ίδια πολιτική. Η πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις(και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ): Ο προσανατολισμός των ενόπλων δυνάμεων, ο κύριος σκοπός της στρατιωτικής θητείας των παιδιών μας, των φίλων μας δεν είναι να υπερασπίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας αλλά τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης για μεγαλύτερο μερίδιο στη λεία των συγκρούσεων του σήμερα και του αύριο.

Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται γιατί διαιωνίζει και εδραιώνει περισσότερο την επικυριαρχία της εις βάρος πάντοτε των συμφερόντων του Λαού.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

για να διεκδικούν οι φαντάροι μαζί με το λαό τα δικαιώματά τους

για να μην υπηρετούν τη θητεία τους έξω από τα σύνορα της Πατρίδας μας

για να απομονώσουμε τους θύλακες του ναζισμού και φασισμού δε κάθε κοινωνική δραστηριότητα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί