Παρίσι: Οργή για αστυνομικό που σημαδεύει διαδηλωτές (Βίντεο)

Οργή έχει προκληθεί στη Γαλλία από το γεγονός ότι αστυνομικός σημάδεψε με το υπηρεσιακό του όπλο διαδηλωτές στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι. Ωστόσο, τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και οι αστυνομικές αρχές υπερασπίζονται τον αστυνομικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε «αυτοάμυνα».

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκε και από διεθνή ΜΜΕ, στη διάρκεια των διαδηλώσεων ο αστυνομικός τρέχει προς τους διαδηλωτές και τους σημαδεύει με το όπλο του, χωρίς να πυροβολήσει.

Το γεγονός ότι αστυνομικός απείλησε με τον τρόπο αυτό διαδηλωτές έχει προκαλέσει σοκ στον κόσμο.

Ωστόσο, τόσο οι εκπρόσωποι της αστυνομίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών έσπευσαν να τον υποστηρίξουν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς διότι ήταν σε κατάσταση αυτοάμυνας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επαινεί τον «επαγγελματισμό και την αυτοσυγκράτηση» των αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έχει ζητήσει αυστηρές ποινές εναντίον των βίαιων διαδηλωτών, αλλά από το Τσαντ όπου βρίσκεται κάλεσε σε «τάξη, ηρεμία και ενότητα».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί