Νερό στο φράγμα Αποσελέμη από το Οροπέδιο με τον νέο χρόνο

Στις 10 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της σωλήνας του Αποσελέμη και εντός του Ιανουαρίου θα μπαίνει νερό στο φράγμα από το Οροπέδιο Λασιθίου. Η ενημέρωση έγινε στον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Δημήτρη Κουνενάκη από τον Διευθυντή Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΟΑΚ Βαγγέλη Μαμαγκάκη, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που έγινε στα Χανιά, όπως μεταδίδει η Ανατολή.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την ουσιαστική ολοκλήρωση του κορυφαίου υδρευτικού έργου της Κρήτης και σε μια χρονική στιγμή που το φράγμα είχε φτάσει σε απολύτως οριακό σημείο, μετά την παρατεταμένη ανομβρία των προηγούμενων ετών.

«Η παράταση του έργου δόθηκε για να τελειώσει μέσα στο Δεκέμβριο. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Μαμαγκάκης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ολοκληρώσει στις 10 Ιανουαρίου τη σωλήνα και να μπορούμε άμεσα να κάνουμε υδροληψία νερού από το Οροπέδιο Λασιθίου», δήλωσε ο κ. Κουνενάκης μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚ. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη διευκρινίζει πως «το έργο τελειώνει κι επειδή φαίνεται πως έχουμε μια καλή χρονιά, ελπίζουμε να προλάβουμε ν’ αξιοποιήσουμε τις βροχοπτώσεις ώστε να κατέβει επαρκής ποσότητα νερού στο φράγμα. Αν καταφέρουμε να έχουμε μια τέτοια θετική εξέλιξη, αυτή θα είναι μια πολύ καλή χρονιά».

Να σημειωθεί πως κατά την τρέχουσα περίοδο, και λόγω των φετινών βροχοπτώσεων, υπάρχουν απολήψιμες ποσότητες νερού, από τις οποίες τροφοδοτείται προς το παρόν μόνο ο Δήμος Χερσονήσου ενώ οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου δεν τροφοδοτούνται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί