Ν. Βούτσης: ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ θα πρέπει να εξηγήσουν την αλλαγή στη στάση τους (βίντεο)

«Η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας», τόνισε ο Νίκος Βούτσης στην ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι εάν δεν μπει τέλος στην εκκρεμότητα αυτό που θα μείνει θα είναι το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, αν δεν υπάρξει λύση στο Μακεδονικό, θα μείνει για διεθνή χρήση το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». «Άρα όποιος δεν επιλέγει τώρα αυτή τη Συμφωνία είναι υπέρ της άποψης να μείνουν τα πράγματα όπως είναι» πρόσθεσε.

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ θα πρέπει να εξηγήσουν την αλλαγή στη στάση τους

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια αναγκαία συμφωνία στην οποία πλειοψηφικά οι πολιτικές δυνάμεις είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Γίνεται ένα τρικ και η Ν.Δ. δεν ονοματίζει τη σαφή άποψή της όπως και το ΚΚΕ ότι είναι υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας. Για το ονοματολογικό είναι λίγες οι πολιτικές δυνάμεις που λένε να μην υπάρχει καν το πρόσφυμα Μακεδονία. Το τρικ που κάνουν αποκρύπτει την αλήθεια θα το βρουν μπροστά τους».

«Ο κ. Καμμένος είχε εξαιρετικά καθαρή θέση από την αρχή. Δεν υπήρξε καμία μετακίνηση του. Η Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ είναι κόμματα που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα για το Βόρεια ή το Νέα Μακεδονία και πηγαίνοντας για να συζητήσουμε στην Βουλή, θα πρέπει να εξηγήσουν τη στάση τους», σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που ετοιμάζει η Ν.Δ. ο κ. Βούτσης τόνισε ότι θα πρέπει να είναι 151 αυτοί που δυσπιστούν στην κυβέρνηση για να υπάρξει πτώση της. Η Ν.Δ. στην προηγούμενη πρόταση μομφής πήρε 127. «Αυτός ο αριθμός (σ.σ.: των 151) δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση».

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης προσδιόρισε το χρόνο των εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019.

Για τις δηλώσεις Ακάρ

«Η τήρηση και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι το άλφα και το ωμέγα στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας και ειρήνης, ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Το επισημαίνουμε με αυστηρότητα», τόνισε επίσης ο Νίκος Βούτσης στην τηλεόραση της ΕΡΤ, σχετικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία. Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας –«απειλητικές για τη δική μας πλευρά», όπως είπε ο δημοσιογράφος– που έγιναν νωρίτερα το πρωί σήμερα, Σάββατο, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «πινγκ-πονγκ ρητορικής, που εντάσσεται στην αμηχανία και τη νευρικότητα που δημιουργεί το ενεργειακό ζήτημα και η υπεράσπιση των ελληνικών και κυπριακών θέσεων από το διεθνές δίκαιο». «Πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει και δεν πρέπει να οδηγήσει σε εσφαλμένες εκτιμήσεις και εσφαλμένες κινήσεις, που θα απειλήσουν την ειρήνη στην περιοχή», σχολίασε.

«Απολύτως αναίτια και συστηματική στοχοποίηση στο πρόσωπό μου ως θεσμού»

Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Βούτσης για το πρόσφατο περιστατικό οξείας αντιπαράθεσης στη Βουλή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται «στα όρια του αντιθεσμικού» και σημείωσε: «Δυστυχώς υπάρχει μια απολύτως αναίτια και συστηματική στοχοποίηση στο πρόσωπό μου ως θεσμού, από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό εξέφρασε με τη στάση του ο πρόεδρος της ΝΔ και εντάσσεται στη δημιουργία τεχνητής έντασης και στην όξυνση της πολιτικής σκηνής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί