Δήμος Χερσονήσου: Χωρίς πλειοψηφία πλέον η δημοτική αρχή, μετά το πλήθος των παράνομων αποφάσεων και αναθέσεων

Τα όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο δήμο Χερσονήσου, με παράνομες αναθέσεις, αποφάσεις σκοπιμότητας που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον υπέρ του ιδιωτικού, με τον κίνδυνο ακόμα και να αντιμετωπίσουν ποινικές συνέπειες οι συμμετέχοντες στις αποφάσεις, έχουν διαρρήξει την παράταξη της πλειοψηφίας σε τέτοιο βαθμό ώστε στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πλειοψηφία στη διοίκηση του δήμου. Δεν είναι μόνο η χθεσινή απόφαση για την απόρριψη της εισήγησης παράτασης της ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού (το οποίο η δημοτική αρχή αρνήθηκε να προσλάβει, παρά τις προτροπές του υπουργείου Εσωτερικών!). Είναι και σειρά άλλων αποφάσεων που δείχνει ότι η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής δεν υφίσταται πλέον.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε να μετρήσει ως διπλή η ψήφος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός του 2019 αφού η σχετική ψηφοφορία είχε αποτέλεσμα 12 Ναι, 11 Όχι και 1 Λευκό! Και βέβαια, πολιτικά, η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό είναι πάντα μια άτυπη “ψήφος εμπιστοσύνης” είτε για τις κυβερνήσεις είτε για τις αυτοδιοικητικές αρχές.

Χθες η πρόταση για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας απορρίφτηκε με ψήφους 12 κατά και 1 λευκό έναντι 11 υπέρ αλλά και με αρκετές απουσίες από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Ανάμεσα σε όσους καταψήφισαν ήταν 3 δημοτικοί σύμβουλοι της “πλειοψηφίας” ενώ από την παράταξη του Δημάρχου απουσίαζαν πέντε ακόμα σύμβουλοι.

 

Δείτε επίσης

Και οι σύμβουλοί του απέρριψαν τα κόλπα του δημάρχου Χερσονήσου για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας!

Δήμος Χερσονήσου: Αρνήθηκε προσλήψεις στην Καθαριότητα και τώρα τη δίνει σε ιδιώτη για άλλα 5 χρόνια, επειδή… δεν έχει προσωπικό!

Τα 20 εκατ. € στους δήμους του Ηρακλείου και ο ΟΤΑ που υλοποιεί το… “δόγμα Αυγενάκη” και αρνείται να πάρει χρήματα! (εικόνες)

Δήμος Χερσονήσου: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο με τις παράνομες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων € (έγγραφα)

Καταιγιστικές εξελίξεις στο δήμο Χερσονήσου: Παραιτήσεις μετά τη βιομηχανία παράνομων αποφάσεων!

Νέα υπόθεση με βιομηχανία απευθείας αναθέσεων του αντιδημάρχου Χερσονήσου- Όλες οι αποφάσεις έχουν κριθεί παράνομες από την Αποκεντρωμένη

Δήμος Χερσονήσου: Απευθείας αναθέσεις 260.000 ευρώ σε μια μέρα, με απόφαση και υπογραφή ενός αντιδημάρχου! (έγγραφα)

Δήμος Χερσονήσου: Πώς η Οικονομική Επιτροπή, μετά τις αποκαλύψεις, “άδειασε” τον αντιδήμαρχο για τις απευθείας αναθέσεις! (έγγραφο)

Σφοδρή καταγγελία Λουλουδάκη για τον αντιδήμαρχο Χερσονήσου και τις απευθείας αναθέσεις

Δήμος Χερσονήσου, απευθείας αναθέσεις στον αντιπεριφερειάρχη: Εμφάνισαν να τις ψηφίζει δημοτικός σύμβουλος που ήταν απών!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί