Υποψήφιος για τον Δήμο Χερσονήσου ο Μανόλης Διαμαντάκης

Την υποψηφιότητά του και την δημιουργία Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Χερσονήσου ανακοίνωσε ο Μανόλης Διαμαντάκης.

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις και αναζητήσεις αποφασίστηκε η δημιουργία δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές τη δημοτική αρχή Χερσονήσου. Επικεφαλής της νέας αυτής προσπάθειας επιλέχτηκε ο  Μανόλης Νικ. Διαμαντάκης.

Ο  Μανόλης  Νικ. Διαμαντάκης κατάγεται από το Μοχό και είναι ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Έχει βαθιά αυτοδιοικητική γνώση και εμπειρία  καθώς έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος για 12 χρόνια, αρχικά στο Δήμο Μαλίων και ακολούθως στο Δήμο Χερσονήσου. Ειδικότερα κατά τα έτη 2003 έως και 2010 ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Μαλίων και από το 2011 έως και 2012 της ΔΕΥΑ Χερσονήσου. Τα έτη  2013 και 2014, υπηρέτησε το Δήμο Χερσονήσου και από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών.

 

Δήλωση του Μανόλη Νικ. Διαμαντάκη

Την ερχόμενη άνοιξη θα αναδειχτούν στη χώρα μας οι νέες δημοτικές αρχές. Σ ένα κόσμο  που καθημερινά αλλάζει ραγδαία, σε μια χώρα που αναζητά αγκομαχώντας το νέο βηματισμό της και οι πολίτες της εξακολουθούν να δοκιμάζονται, ο Δήμος Χερσονήσου πρέπει να αναζητήσει τη δική του νέα πορεία.

Ο τόπος μας, αποτελεί μια ακατανίκητη σύνθεση ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος. Με την απέραντη ακτογραμμή και τις πανέμορφες παραλίες, από το Ναό Διός Θενάτα στον Καρτερό και το Ανάκτορο Νίρου μέχρι το Ανάκτορο Μαλίων. Εδώ  όπου κατά τον Όμηρο αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας κατά τις περιπλανήσεις του, εδώ που συνήθιζε να περνά τα καλοκαίρια του ο Νίκος Καζαντζάκης με τον Κώστα Βάρναλη και τους Αλεξίου. Ο τόπος αυτός με τη μεγάλη ιστορία, με την Πεδιαδίτικη απλότητα και καθαρότητα, έχει την προνομία, τη θέληση και την ευθύνη να υποδέχεται αδιαλείπτως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που επιλέγουν να ψυχαγωγηθούν στις εξαιρετικές τουριστικές υποδομές του και να γνωρίσουν την ιστορία, τη λαογραφία  και τον πολιτισμό του. Να συναντήσουν τους υπερήφανους και απλούς ανθρώπους του, να ταξιδέψουν στα γραφικά χωριά του που απλώνονται σε καταπράσινες πεδιάδες και υπερήφανες βουνοκορφές, και να γευτούν τα απαράμιλλα προϊόντα του.

Σ αυτό τον τόπο σπουδαίοι άνθρωποι διακρίθηκαν και εξακολουθούν να μεγαλουργούν καθημερινά. Στις τέχνες, στις επιστήμες και στα γράμματα, στην επιχειρηματικότητα, στο εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών, στην αγροτική παραγωγή. Πάντα πρωτοπόροι και ανήσυχοι, ευρηματικοί, πολυμήχανοι, δημιουργικοί. Συνεπείς στο μετερίζι της καθημερινής προσπάθειας, αγωνίζονται αδιάκοπα για ένα καλύτερο αύριο της  οικογένειας τους και της επαγγελματική τους δράσης.

Σήμερα ο τόπος μας αυτός, ο Δήμος Χερσονήσου, που τον συναποτελούν είκοσι δύο πόλεις και χωριά και υπερτριπλάσιοι οικισμοί, βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η παρέλευση οκτώ χρόνων ζωής στη νέα διοικητική δομή και λειτουργία του μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωριστούμε καλύτερα, να πλησιάσουμε περισσότερο μεταξύ μας ως κοινωνίες και ως άνθρωποι.  Όμως ο Δήμος μας, με τη μέχρι σήμερα λειτουργία του, δεν πέτυχε να αντιστοιχηθεί στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών και, ειδικά σήμερα, απουσιάζει από όλα τα δημοτικά του διαμερίσματα. Ενώ έχει μια εξαιρετικά έμπειρη και ικανή διοικητική μηχανή, αδυνατεί να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα που να αναβαθμίζουν την περιοχή μας και να ισχυροποιήσουν τη θέση του στον τουριστικό και παραγωγικό χάρτη του νησιού  και της χώρας μας.

Σήμερα καλούμαστε όλοι  να ασκήσουμε τη μέγιστη ευθύνη μας απέναντι στους ανθρώπους του τόπου και την ιστορία του. Να συνθέσουμε ιδέες, απόψεις, προτάσεις και προπάντων ασφαλείς εμπειρίες, που θα οδηγήσουν το Δήμο μας στη θέση που του αξίζει,  με ευημερία και πρόοδο έχοντας πάντα ως επίκεντρο της δράσης μας τον άνθρωπο. Να αναμετρηθούμε με παλιές ιδέες και αποτυχημένες πρακτικές που ναρκοθετούν και ακυρώνουν το ρόλο και τη δημοκρατική δράση του Δήμου και μας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια και πισωγυρίσματα. Καλούμαστε να υπηρετήσομε την αυτονόητη ανάγκη για διαφάνεια στη διαχείριση των κοινών υποθέσεων με δημόσια διαβούλευση, δημοκρατικό προγραμματισμό και δημοκρατική λειτουργία στα όργανα διοίκησης του Δήμου και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων τους. Για να προγραμματίζει, να οργανώνει, να διευθύνει και να ελέγχει  την ισόρροπη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Για να μπορεί ο Δήμος να συναντάται και να συνοδοιπορεί,  όπως οφείλει, με τις τοπικές δυνάμεις, τα κινήματα, τη νεολαία, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και την τρίτη ηλικία.

Όμως, για να ολοκληρωθεί η διαδρομή αυτή χρειάζεται οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης  να είναι σε θέση να συνθέσουν με γνώση και εμπειρία το όραμα της τοπικής κοινωνίας, να το προβάλλουν και να πείσουν. Πρέπει να αγωνιστούν με πάθος για να ξεκινήσει, να υποστηριχθεί και να πετύχει η Τοπική Ανάπτυξη.

Σήμερα πολλοί συνδημότες μας, από τους παράλιους οικισμούς και τα χωριά της ενδοχώρας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμπορευόμαστε, σαν έτοιμοι από καιρό, δυναμικά, με πάθος, εργατικότητα, και μαχητικότητα. Με κοινές  αγωνίες, στόχους και κοινά οράματα. Αστείρευτη δύναμη μας οι ίδιοι οι δημότες μας που καθημερινά μοχθούν και αγωνίζονται σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες για τις οικογένειές τους, τις επιχειρήσεις τους, τον τόπο τους. Ξεκινούμε ένα δύσκολο   αλλά ωραίο αγώνα, με αρχές και αξίες, ακηδεμόνευτα και ανεξάρτητα, έχοντας ως στόχο να γράψουμε μαζί με όλους εσάς μια καινούργια σελίδα στο Δήμο Χερσονήσου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί