Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του 13χρονου σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό – Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του

Με την κατάθεση της μητέρας του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο υπαίθριο λούνα παρκ που είχε στηθεί στο Ελληνικό, άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από πολλές αναβολές, η δίκη για τον χαμό του παιδιού, στις 27 Απριλίου 2014.

Η μητέρα του άτυχου Βασίλη περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που η φουσκωτή μπάλα, όπου βρισκόταν το παιδί της με την 11χρονη αδελφή του, «σηκώθηκε» από τον αέρα και τις προσπάθειες που έκανε με τον σύζυγό της να πιάσουν το σχοινί.

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπήκαν. Ήθελαν να μπουν στη φουσκωτή μπάλα, σ’ αυτό το παιχνίδι. Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά, όπου ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του “κρατήσου”. Εγώ με τον σύζυγό μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί, άλλα δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε, βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε ανοιχτά τα μάτια του, αλλά η γλώσσα του είχε γυρίσει» είπε.

Στην κατάθεσή της η μητέρα του 13χρονου εμφανίστηκε κατηγορηματική, ότι αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, θα είχε αποτραπεί η τραγωδία.

«Αν είχαν πάρει ανάλογα μέτρα ασφαλείας, που γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει, το παιδί δε θα είχε πεθάνει. Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας εμφανίστηκε στην κατάθεσή του και ο πατριός του 13χρονου, τον οποίο μεγάλωσε από την ηλικία των δύο χρόνων. Ο μάρτυρας λύγισε την ώρα που ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν γίνει το τραγικό συμβάν έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά του.

«Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά”. Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια» είπε ο μάρτυρας, για να συνεχίσει με λυγμούς, «άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του, “Ελεάνα κρατήσου…”. Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί