Ριχάρδος: «Όλα ήταν ένα φιάσκο – Γέμιζα με λεφτά τα ταμεία του κράτους» (Βίντεο)

Για πανηγυρική δικαίωσή του έκανε λόγο ο Ριχάρδος Μυλωνάς, αναφορικά με την αποφυλάκισή του μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος περί λαθρεμπορίας χρυσού, μιλώντας στην εκπομπή “Μαζί σου” και την Τατιάνα Στεφανίδου. Όπως μάλιστα υποστήριξε ο ίδιος, “ήταν ένα φιάσκο”.

Κατασχέθηκαν ορισμένα πραγματάκια παρότι είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Αυτά που πήρε η αστυνομία από εδώ, θα επιστραφούν. Τα ενέχυρα όλης της Ελλάδας είναι ασφαλή, να το γνωρίζει ο κόσμος. Οτιδήποτε βρέθηκε σε μένα ήταν νόμιμα. Ορισμένα που πήραν από τα καταστήματά μας, ζήτησαν να πάμε τους φακέλους με τα νόμιμα παραστατικά. Μου είπαν ότι θα τα δώσουν όλα πίσω. Όποιος θέλει τα παίρνει, όποιος θέλει να έρθει να τα πάρει πίσω, τα παίρνει, όποιος θέλει παραμένει με τους ευνοϊκούς όρους της επιχείρησής μας», ανέφερε ο ενεχυροδανειστής.

Για τον κρυμμένο χρυσό, είπε: «Εννοείται ότι είχαμε κρύψει κι εμείς διάφορα, όπως όλοι οι επιχειρηματίες έχουν κρύπτες. Ειδικά εδώ στην Ομόνοια που βλέπουμε τι γίνεται, με κλοπές με όπλα, καλό είναι να υπάρχει ασφάλεια».

Συνολικά για την υπόθεση είπε: «Ηταν ένα φιάσκο. Οι Αρχές παρακολουθούσαν περίπου 130 ενεχυροδανειστήρια τα δικά μου τα είχαν κάνει όλα ένα σύν άλλα 129. Πουλάγαμε όλοι στην Τουρκία, υπήρχαν μεσάζοντες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι, από εμένα πήγαιναν νόμιμα στα τελωνεία του αεροδρομίου κι έφευγαν για Τουρκία. Δόξα τω Θεώ δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο κράτος».

Σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού για την υπόθεση στη Βουλή, είπε «Δεν θα κρίνω ποτέ τον πρωθυπουργό και τα λεγόμενά του. Δεν κρίνω κανέναν, πόσω μάλλον ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο».

Πρόσθεσε επίσης πως «Ποτέ δεν έχω μπλεχτεί σε κλεπταποδοχές Οι εικόνες που βγήκαν στο προσκήνιο ήταν από όλα τα ενεχυροδανειστήρια. Στα δικά μου μαγαζιά δεν υπήρχε τίποτα, ούτε ναρκωτικά, ούτε όπλα. Δεν ήταν σε μένα τα όπλα, δεν έχω καμία σχέση, φαίνεται και στο κατηγορητήριο ότι δεν έχω καμία σχέση».

Ενώ για τα χυτήρια στα Εξάρχεια ανέφερε ότι «Είπαν στην αρχή ότι τα χυτήρια στην Στουρνάρη δεν είναι νόμιμα. Το είδαν μετά ότι είναι αναρτημένα όλα και οι άδειες προέρχονται από το κράτος. Εννοείται ότι θα έχεις άδεια για να έχεις χυτήριο. Δεν είναι καμουφλάζ το ότι δεν έχει βιτρίνα. Χρησιμοποιείται μόνο από τα δικά μου μαγαζιά. Δεν είναι ανοιχτό και για άλλους. Απευθύνθηκα στην Τράπεζα Ελλάδος και μου είπαν δεν αγοράζουμε από εμπόρους, μόνο από ιδιώτες.

Τέλος, αναφορικά με τις πληροφορίες ότι κάνει εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία δήλωσε ότι «Ο χρυσός πριν 5 χρόνια ήταν 45.000€ το κιλό, τώρα είναι 35.000€. Πέντε χρόνια στέλνω χρυσό κι έρχονται λεφτά στην Ελλάδα και στα Ταμεία του κράτους. Όταν πήγα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τους είπα να πουλάω μόνο εδώ, μου είπαν ότι αγοράζουμε μόνο από ιδιώτες, όχι από επιχειρήσεις».

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί