Η κίνηση ‘Πράττω’ για τις νέες απειλές κατά του Ν. Κοτζιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η κίνηση ιδεών και δράσης ΠΡΑΤΤΩ, σχετικά με τις νέες απειλές που δέχθηκε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς λόγω των προσπαθειών που έχει κάνει για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων.

Δείτε: Απειλητικό τηλεφώνημα στον Νίκο Κοτζιά: “Θα σε εκτελέσουμε”

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι γνωστοί άγνωστοι, το παρακράτος της πολιτικής ζωής, απείλησαν σήμερα τηλεφωνικώς τον Ν. Κοτζιά, λίγες μόλις ώρες μετά την πρόταση του για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων, όπως είναι τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, και ειδικότερα η ΕΥΠ.

Το ΠΡΑΤΤΩ επαναλαμβάνει το αυτονόητο: κέντρο όλων των αποφάσεων και της πολιτικής ζωής του τόπου είναι το Κοινοβούλιο. Συνεπώς, άμεση υποχρέωση μιας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη δυνατότητα ειδικού κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ, όπως στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Επίσης, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ΝΔ και Π. Καμμένος, που στοχοποιόντας συνεχώς τον Ν. Κοτζιά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε άφρονες να στρέφονται εναντίον του. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η τακτική τους υποσκάπτει τη Δημοκρατία και σκάβει τον λάκκο που θα βρεθούν και οι ίδιοι.

Ο Πρόεδρος της Κίνησης δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται, ούτε θα υποκύψει στις παράλληλες δομές προς τη δημοκρατία που εκ φεύγουν του ελέγχου της.

Καλούμε τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν άμεσα τις συστηματικές απειλές κατά του Ν. Κοτζιά και να συλλάβουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των συνεχιζόμενων απειλών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί