Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Πλατεία Φορτέτσας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας , σε συνδιοργάνωση  με την Περιφέρεια Κρήτης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με την εκδήλωση «Συνοικία Ονείρων».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Φορτέτσας, από 21 έως και 23 Δεκεμβρίου 2018.

Οι κάτοικοι Κρητικοί, Μικρασιάτες και πρόσφυγες, έτοιμοι να ανταλλάξουν αγκαλιές, να συναντήσουν γείτονες, φίλους, συγγενείς, καλεσμένους και περαστικούς.

Μια «Συνοικία Ονείρων» που όλοι συμβιώνουν αρμονικά και η ζωή κυλά με χαρά, αγάπη, ανιδιοτελή προσφορά και σεβασμό.

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας με τα εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής, ραπτικής και μουσικής. Προσφέρει χειροποίητα δωράκια και τηγανίτες με σοκολάτα στα παιδιά, άφθονα μελομακάρονα και κουραμπιέδες για όλους και πολλά, πολλά τραγούδια στις γειτονιές  της αυτοσχέδιας συνοικίας. Οι γυναίκες της συνοικίας στις 23 Δεκεμβρίου θα προσφέρουν φαγητά και εδέσματα σε όλους μας.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Καθημερινά θα προσφέρονται εδέσματα. Στις 22 Δεκεμβρίου θα απολαύουμε   χορωδία παιδιών από το Αφγανιστάν, παραδοσιακούς χορούς από Κούρδους χορευτές, φαγητά και γλυκά που θα παρασκευάσουν  γυναίκες από την Συρία και θα προσφερθούν σε όλους.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος” που θα προσφέρει  μαθήματα ψηφιδωτού και μακραμέ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραμπουρνιωτών που θα προσφέρει στους επισκέπτες φασολάδα και κουραμπιέδες.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου  ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ   18.00

 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 19.00

18.15  Παιδική χορωδία Φορτέτσας με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 21ου δημοτικού Σχολείου. Χορωδίες και Σκετς  από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η. Φορτέτσας και Μασταμπά. Φωταγώγηση Δέντρου

19.15  ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργο Γιαννικα και τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Φασουλάκη

21.15  Μεικτή χορωδία του Δήμου Ηρακλείου με χοράρχη  τον Γιάννη Καγιαδακη και στο πιάνο τον Νίκο Κόκκινη.

22.00 Μουσικό ελληνικό ρετρό πρόγραμμα με Βαλς και Ταγκό με τους Κωνσταντίνα Σηφακη  φωνή, Άντζελα Πετραλή πιάνο, και Εμμανουήλ Σίγμα κιθάρα.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ   16.00  

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 17.00

19.00 Φίλοι καλώς ορίσατε από την Τζούλια Μαρμαρελη Ακολουθεί Χορωδία παιδιών από Αφγανιστάν. Συνοδεύονται από τις Ελένη Τορνεσακη με φωνή και κιθάρα και την Δήμητρα Κλεινακη με το ακορντεόν.

20.00 Παραδοσιακοί χοροί από άντρες Κουρδικής καταγωγής. Ακολουθεί  γεύμα για όλους. Γυναίκες από την Συρία μαγειρεύουν  παραδοσιακά φαγητά.

21.00 Μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα μέσα από αλησμόνητες πατρίδες με τους Κασαπακη Στέλιο, Ούτι, φωνή,  Κατσούνα Μαράζια, Κρουστά φωνή, Γιανναδακης Γιώργος, Λύρα φωνή, Καρούσος Φάνης Σαντούρι φωνή

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ   16.00

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 17.00

21.00 «Συνοικία Ονείρων» Τρεις γενιές της συνοικίας μας, με χορωδία, και μουσικούς σε μικρασιάτικα τραγούδια. Το μουσικό σχήμα επιμελήθηκαν ο Εμμανουήλ Σίγμα με Κιθάρα φωνή και η Τζούλια Μαρμαρελη χοράρχης και φωνή. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αντώνης Ζεμπιλης Μπουζούκι, Στεφάνια Χατζάκη, Λύρα φωνή και Μιχάλης Αρετινης Μαντολίνο. Στο τραγούδι συμμετέχουν οι Σταυρούλα Δεληγιάννη και Ειρήνη Κουμπά.

21.30 Ο λαογραφικός σύλλογος Χοροδρώμενα  με μικρασιάτικους χορούς.

22.00 Ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα. Το μουσικό σχήμα επιμελήθηκε ο Εμμανουήλ Σίγμα με Κιθάρα φωνή. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αντώνης Ζεμπιλης Μπουζούκι, Στεφάνια Χατζάκη, Λύρα φωνή και Μιχάλης Αρετινης Μαντολίνο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Τζούλια Μαρμαρελη, Σταυρούλα Δεληγιάννη, Ειρήνη Κουμπά και ο Θεοδόσης Σμαριανακης.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί