Ηράκλειο: Σε εφιάλτη μετατράπηκε η εκδήλωση – Κατέληξαν με εγκαύματα στον γιατρό

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η γιορτή του πολιτιστικού συλλόγου Γαζίου στο χώρο του Λυκείου, αφού δεκάδες άτομα μικρά παιδιά αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας κατέληξαν στον γιατρό.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκαύματα που προκλήθηκαν στα πρόσωπα τους πιθανότατα από σπασμένη λάμπα στο χώρο του γυμναστηρίου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Το περιστατικό, που έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση, έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν μητέρα επικοινώνησε με το Διευθυντή του σχολείου Γιάννη Κωστάκη και τον ενημέρωσε για το γεγονός, λέγοντας ότι ήταν κάποια παιδιά που χρειάστηκε να πάνε στο γιατρό.

Τα παιδιά έφεραν κοκκινίλες στο πρόσωπο που οφείλονται σε έγκαυμα, ενώ κάποια διαμαρτυρήθηκαν ότι τα πονούσαν τα μάτια τους. Να σημειωθεί ωστόσο ότι κανείς από όσους παρουσίασαν πρόβλημα δε χρειάστηκε να νοσηλευτεί και η κατάσταση τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ελένη Ξυλούρη, η οποία έκανε λόγο για περίπου 30 άτομα που παρουσίασαν ανάλογα συμπτώματα και αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από την πλευρά του συλλόγου.
Ο κ.Κωστάκης άμεσα ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου Μανώλη Παπαδομανωλάκη και ζήτησε να πάει ο ηλεκτρολόγος του έργου να ελέγξει τι συνέβη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σχολείο δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση ούτε για αλλαγή μιας λάμπας από κανέναν εκτός από αυτούς που το κατασκεύασαν, για πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση του.

Άλλωστε οι λάμπες του γυμναστηρίου είναι τόσο ψηλά που μόνο με ειδικό αναβατόριο μπορεί να ανεβεί κάποιος για να τις αλλάξει.

Η αντίδραση του Δήμου Μαλεβιζίου και του αντιδημάρχου παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη, στο θέμα που προέκυψε ήταν άμεση.

Μιλώντας στο maleviziotis.gr o κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε: “ενημερώθηκα το απόγευμα από το διευθυντή του σχολείου. Άμεσα επικοινώνησα με τους υπεύθυνους του έργου και το πρωί θα ελεγχθεί ο χώρος προκειμένου να διαπιστώσουμε τι έχει συμβεί”.

Πάντως ώσπου να υπάρξει το αποτέλεσμα της αυτοψίας, όπως τόνισε, ο αντιδήμαρχος το γυμναστήριο θα παραμείνει κλειστό και δε θα επιτραπεί η είσοδος σε κανένα παιδί.

Σύμφωνα με τον κ.Παπαδομανωλάκη πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό, αφού στο συγκεκριμένο χώρο έχουν γίνει δεκάδες εκδηλώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Το περιστατικό ωστόσο θα διερευνηθεί σε όλες του τις διαστάσεις.

maleviziotis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί