Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: «Ιθύνων και εγκληματικός νους» ο κατηγορούμενος – Τί κατέθεσαν αστυνομικοί

Με τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών που επέβλεπαν τις έρευνες για την εξιχνίαση της εξαφάνισης-δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου πριν από επτά χρόνια συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος είναι ο ιθύνων νους του εγκλήματος και τον χαρακτήρισαν και παθολογικό ψεύτη.

Τα δύο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκαν στο δικαστήριο πεπεισμένα ότι ο βασικός κατηγορούμενος, μετά τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, είχε σκοπό στη συνέχεια να απαγάγει και τη μητέρα του νεαρού θύματος, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί ακόμα από τις Αρχές.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον ρόλο του κατηγορούμενου, για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί» είπε ο μάρτυρας.

«Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι το παιδί είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει», συμπλήρωσε.

Υπεράσπιση: Έχω αμφιβολίες για δολοφονία, γιατί δεν υπάρχει πτώμα.

Μάρτυρας: Το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί.

Υπεράσπιση: Πώς το ξέρετε;

Μάρτυρας: Από την εμπειρία μου. Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί.

Ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους δικαστές σχετικά με τις πλημμελείς ενέργειες που έκανε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τον εντοπισμό του Μάριου, αλλά και των δραστών.

Τη βεβαιότητα ότι ο Μάριος δεν είναι ζωντανός εξέφρασε και ο δεύτερος αστυνομικός, που έκανε λόγο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο κατηγορούμενος.

«Είναι παθολογικός ψεύτης και νους εγκληματικός. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έκανε την απαγωγή που είχε αυτή την κατάληξη και μετά να σχεδιάζει και την απαγωγή της μάνας του. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή» είπε.

Αναφερόμενος στο σύνολο των κατηγορουμένων, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια εγκληματική οργάνωση, στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο κατηγορούμενος. Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα (σ.σ. για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του) είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη, που προκειμένου να πείσει τον σκοπό του χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του».

Ο πρόεδρος της έδρας επέπληξε τον μάρτυρα για την επιλεκτική μεταχείριση που επέδειξαν στον γιο του βασικού κατηγορούμενου, που είναι αστυνομικός και έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και δεν προσέρχεται να καταθέσει στο δικαστήριο, το οποίο για τρίτη φορά διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του.

• Η δίκη διεκόπη λόγω εορτών και θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου 2019.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί