Λαθροκυνηγός υποχρεούται να βλέπει την ταινία «Μπάμπι» κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του

Ο Ντέιβιντ Μπέρι, ένας λαθροκυνηγός στο Μιζούρι των ΗΠΑ που έχει κατ’ επανάληψη παραβιάσει τον νόμο, καθώς πιστεύεται ότι αυτός και άλλα μέλη της οικογένειάς του σκότωσαν εκατοντάδες ελάφια τα τελευταία τρία χρόνια, θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης ενός έτους που του επιβλήθηκε.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με απόφαση του δικαστή της πολιτείας του Μιζούρι, ο Μπέρι δεν θα στερηθεί απλώς την ελευθερία του για έναν χρόνο, αλλά θα είναι υποχρεωμένος να βλέπει την ταινία «Μπάμπι», του Γουόλτ Ντίσνεϊ, για τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Στο κλασικό, πια, φιλμ κινουμένων σχεδίων του 1942, ένα μικρό ελάφι αναγκάζεται να μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα του, αφού εκείνη σκοτώνεται από έναν κυνηγό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ο δικαστής Ρόμπερτ Τζορτζ διέταξε η πρώτη προβολή του «Μπάμπι» να γίνει πριν από τις 23 Δεκεμβρίου.

Η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη και την καταδίκη του λαθροκυνηγού έχει χαρακτηριστεί «μια από τις σημαντικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ για το ζήτημα της λαθροθηρίας».

Όπως αναφέρθηκε από την υπηρεσία προστασίας της φύσης του Μιζούρι, ο Μπέρι και ορισμένα μέλη της οικογένειάς του κυνηγούσαν μεγάλα, αρσενικά ελάφια  τα σκότωναν παράνομα, ιδίως τη νύχτα, τους έκοβαν το κεφάλι για να το χρησιμοποιήσουν ως «τρόπαιο» και άφηναν ανέγγιχτο το υπόλοιπο σώμα, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της κομητείας Λόρενς, Ντον Τρότερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί