Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ηράκλειο, η αδιόρατη πόλη»

 Στην παρουσίαση της νέας έκδοσης της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Ηράκλειο, η αδιόρατη πόλη», της Μαρίας Mοίρα, παρευρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας και ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του , ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το βιβλίο της Μαρίας Μοίρα,  που μόλις εξέδωσε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Ηράκλειο, η αδιόρατη πόλη,  με φωτογραφίες της Νίνας Λασηθιωτάκη, συγκροτεί μια ουσιαστική πρόταση γνωριμίας με την πόλη μας. Με την συμβολή κειμένων των συγγραφέων: Έλλης Αλεξίου, Ρέας Γαλανάκη, Λιλής Ζωγράφου, Γαλάτειας Καζαντζάκη, Κλαίρης Μιτσοτάκη και του Νίκου Καζαντζάκη, προσώπων με καταγωγή και βιώματα από τον τόπο αυτό, η κ. Μοίρα ανιχνεύει και αποτιμά, με φιλοδίκαιο πνεύμα, την πορεία του Ηρακλείου, τις αθέατες όψεις του, τις αντιθέσεις, τις πολύμορφες ψηφίδες, που διαμορφώνουν την αρχιτεκτονική και πολιτισμική φυσιογνωμία του τόπου μας ως σήμερα. Ο συνδυασμός λόγου και εικόνας στο βιβλίο αυτό, δημιουργεί ένα παλίμψηστον προσώπων και τοπίων, παρελθόντος και παρόντος, αποτυπώνοντας μια πόλη με διαχρονική παρουσία και ιδιαίτερο ύφος.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της έκδοσης. Εύχομαι το σημαντικό αυτό βιβλίο να φτάσει σε πολλούς αναγνώστες και να έχει μακρά διαδρομή στον χρόνο».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη ενώ για το βιβλίο μίλησε και η ίδια η συγγραφέας.

Το βιβλίο «Ηράκλειο, η αδιόρατη πόλη» ,όπως και το νέο ημερολόγιο της Βικελαίας, το οποίο κοσμούν χαρακτικά, από το παλαίτυπο που διαθέτει η Βιβλιοθήκη, με τίτλο «Περί των νήσων του Αρχιπελάγους» του Ολλανδού Όλφερτ Ντάπερ,  από το κεφάλαιο «Περί της Νήσου Κρήτης»,  τυπωμένο στο Άμστερνταμ το 1688, βρίσκονται ήδη στο Βιβλιοπωλείο του Μεγάρου «Αχτάρικα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί