«Βόμβες» στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛ: Τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα εξακολουθούν να κινούν τα νήματα

«Βόμβες» κατά του ΚΙΝ.ΑΛ. εξέφρασε το μέχρι πρότινος στέλεχος του κόμματος Άγγελος Αγραφιώτης σε σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε με την οποία παραιτήθηκε από το κόμμα στο Βόλο.

Ο κ. Αγραφιώτης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι τα «ίδια φθαρμένα πρόσωπα», «εξακολουθούν να κινούν τα νήματα», καθώς επίσης και ότι η αλλαγή που ευαγγελίζονταν η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματα, «δεν ήρθε και ούτε θα έρθει ποτέ».

«Η ανακοίνωση των υποψηφίων για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές απέδειξε ότι στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν δίνονται ευκαιρίες σε ικανούς ανθρώπους οι οποίοι κινούνται με μόνο γνώμονα το κοινωνικό όφελος, αλλά σε ανθρώπους οι οποίοι εξακολουθούν να διαπλέκονται με τους παλιούς φθαρμένους μηχανισμούς» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Αγραφιώτης.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή παραίτησης από το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Πριν από τρία χρόνια, μου ζητήθηκε να βοηθήσω και αποφάσισα να ενταχθώ στο ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ΚΙΝ.ΑΛ. ορμώμενος από το όραμα της ανιδιοτελούς προσφοράς στη Μαγνησία, γνωρίζοντας ίσως καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, εξαιτίας της 35ετούς επιχειρηματικής μου διαδρομής, αλλά και της συμμετοχής μου σε πληθώρα κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Σε αυτή μου την απόφαση συνετέλεσε το όραμα της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ τότε, Φώφης Γεννηματά για ένα καλύτερο αύριο, για μια πραγματική αλλαγή, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας, αλλά και της Ελλάδος, καθώς και η διαχρονική μου προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.

Όραμα, αρχές και αξίες, που η κα Γεννηματά φαινόταν ότι θα υλοποιούσε μέσα από αλλαγές σε πρόσωπα εντός του κόμματος, δίνοντας την ευκαιρία σε νέα ικανά πρόσωπα, άφθαρτα, με φρέσκιες ιδέες, εμπειρία και γνώση να βγουν στο προσκήνιο και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Προπάντων, δε, στην απόφαση μου αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξε η δέσμευση της κας Γεννηματά για ολοκληρωτική αλλαγή, στις πρακτικές εκείνες που οδήγησαν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού να γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς η χθεσινή ημέρα απέδειξε πως όλα αυτά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Στην ουσία στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν άλλαξε τίποτα τα τελευταία χρόνια.

Τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα από το παρελθόν, αυτοί που η κοινωνία απέρριψε, εξακολουθούν να κινούν τα νήματα έχοντας στήσει τους δικούς τους προσωπικούς μηχανισμούς.

Η αλλαγή που ευαγγελίζεται η Φώφη Γεννηματά δεν ήρθε και ούτε θα έρθει ποτέ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τοπικός παράγοντας του κόμματος στο Βόλο, μέλος της ΚΠΕ, ο οποίος πραγματοποιεί κρυφές συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχεται δημαρχιακές θέσεις σε διαφόρους υποψηφίους, πραγματοποιεί κρυφές βραδινές συναντήσεις σε καφετερίες με πολιτικούς «εσωτερικούς αντιπάλους» και γενικότερα κινείται παρασκηνιακά, ερήμην της Νομαρχιακής του κόμματος. Μία Νομαρχιακή, η οποία παρακολουθεί αμέτοχη τα όσα συμβαίνουν αφού στην ουσία είναι διορισμένη από τον ίδιο, προκειμένου να λαμβάνει ότι αποφάσεις θέλει αυτός, αγνοώντας τα μηνύματα από την τοπική κοινωνία σε βάρος φυσικά του κόμματος και των ψηφοφόρων της δημοκρατικής παράταξης.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές απέδειξε ότι στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν δίνονται ευκαιρίες σε ικανούς ανθρώπους οι οποίοι κινούνται με μόνο γνώμονα το κοινωνικό όφελος, αλλά σε ανθρώπους οι οποίοι εξακολουθούν να διαπλέκονται με τους παλιούς φθαρμένους μηχανισμούς. Ότι υπάρχει μία εμμονική προσκόλληση σε αυτούς που, επί της ουσίας οδήγησαν την παράταξη στη σημερινή εικόνα και την απαξίωση στα μάτια των πολιτών που πίστεψαν, όπως και εγώ, στο όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Λαμβάνονται αποφάσεις δίχως καμία ουσιαστική αξιολόγηση αλλά με βάσει τις υπόγειες διαδρομές των παλαιών αμετανόητων.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

τα τρία αυτά χρόνια της παρουσίας μου στο ΚΙΝ.ΑΛ. έδωσα καθημερινό αγώνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μέσα από την γραμματεία του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, στην οποία συμμετέχω, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με προσωπικό κόστος σε χρόνο και χρήματα, προκειμένου να συμβάλλω στο όραμα της αλλαγής από τη σημερινή σάπια κατάσταση.

Με μόχθο και θυσίες προσπάθησα να πείσω εσάς σύμφωνα με αυτό που πίστεψα, ότι το «ανανεωμένο» ΚΙΝ.ΑΛ. αξίζει μια ευκαιρία στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Αποδείχθηκε όμως ότι πίστεψα σε λάθος ιδεώδη.

Η υποτιθέμενη ανανέωση και στελέχωση από νέα πρόσωπα αποδείχτηκε φρούδα, όπως και το όραμα της Φώφης Γεννηματά για πραγματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ανακοινώσω την παραίτηση μου από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝ.ΑΛ. και παράλληλα να ευχαριστήσω όσους και όσες με στήριξαν τα τρία αυτά χρόνια, καθώς επίσης και τους αγνούς δημοκράτες πολίτες του Βόλου, που από χθες μου τηλεφωνούν διαρκώς δηλώνοντας μου την συμπαράστασή τους και αποστροφή τους στο παλιό, που έφερε το ΠΑΣΟΚ στο 4,5%.

Στόχος μου εξαρχής δεν ήταν η «καρέκλα», όπως για πολλούς «παρασκηνιακούς τύπους» στο ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά η διαρκής προσπάθεια και προσφορά, προκειμένου να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στους πολίτες και καλύτερες μέρες τόσο για την τοπική μας κοινωνία, όσο και για την Ελλάδα μας. Μία προσπάθεια που, φυσικά, δεν θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί από άλλο μετερίζι, όπως έκανα κάθε μέρα της ζωής μου, μέχρι σήμερα, μέσα από την διαρκή προσφορά στον κοινωνικό στίβο.

Άλλωστε η προσωπική και επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον επιχειρηματικό στίβο και η παγκόσμια αναγνώρισή μου στον τομέα ενασχόλησής μου, επί 35 χρόνια τώρα, έχει αποδείξει ότι δεν έχω καμία προσωπική ανάγκη για «καρέκλες» και «θέσεις», κάτι που για άλλους αποτελεί το μοναδικό λόγο ύπαρξης».

 

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί