Τ. Κουίκ: Το Κατάρ ανοίγει για την Ελλάδα εργασιακές θέσεις υψηλού επιπέδου σε πολλούς τομείς

Με τον Καταρινό υπουργό Εργασίας Youssef Fakhroo συναντήθηκε στην Ντόχα, κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. Κατά τη συνάντησή τους, ο Καταρινός υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κουίκ, του εξέφρασε την εκτίμηση που τρέφει η χώρα του για το πάρα πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων που εξειδικεύονται σε τομείς όπως είναι η πληροφορική, οι σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και η διαπιστωμένη γνώση τους σε τομείς όπως ο κατασκευαστικός, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η υγεία, όπως συμπλήρωσε ενδεικτικά. Ειδική αναφορά έκανε στον τουρισμό, χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες πρωτοπόρους σε αυτόν τον τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Καταρινός υπουργός ανέφερε πως αυτή τη στιγμή το Κατάρ κατασκευάζει τον υπόγειο και τον υπέργειο σιδηρόδρομο, χτίζει υποδομές και γήπεδα, οργανώνεται ακόμα πιο δυνατά στα θέματα υγείας και επισήμανε πως θα παραδώσει στην ελληνική πρεσβεία κατάλογο με όλες τις ανάγκες τις χώρας του σε στελεχιακό δυναμικό. «Σας περιμένουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» υπογράμμισε προσθέτοντας πως οι πόρτες είναι ανοιχτές και για όλες τις άλλες δραστηριότητές μας, που δεν συνδυάζονται με τη FIFA.

Επίσης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει το Κατάρ στα εργασιακά θέματα ξένων που εργάζονται στη χώρα, την υιοθέτηση νομοθεσίας για τα δικαιώματα τους, τα οποία και συνέβαλλαν στη θετική στάση της Ελλάδας, όπως επισημαίνεται, πριν από δύο χρόνια στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΙLO) στη Γενεύη.

Τέλος, συμφωνήθηκε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του κ. Κουίκ, στενότερη συνεργασία των κυβερνήσεων των δύο χωρών, προκειμένου να γνωστοποιούνται έγκαιρα προς την ελληνική πλευρά οι ανάγκες του Κατάρ σε στελεχιακό δυναμικό και σύσταση εξειδικευμένων επιτροπών συνεργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν δυνατότητες στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο των συνολικών εργασιών του «Ντόχα Φόρουμ», που ολοκληρώθηκε χθες, ο κ. Κουίκ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον υπουργό Πολιτισμού και με τον υφυπουργό Παιδείας του Κατάρ. Επίσης, είχε συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και της Ρουμανίας Τεοντόρ Μελεσκάνου και τον πρώην καγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Ντόχα ο υφυπουργός συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με Έλληνες εργαζομένους, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εταιρειών που επιχειρούν στο Κατάρ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί