Συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση

Για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ και την εφημερίδα Καθημερινή

Η τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του ΣΚΑΙ καταδικάζεται απερίφραστα από όλους μας. Είναι μία ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και εντέλει στην ίδια τη Δημοκρατία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία τώρα είναι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους έτσι ώστε οι υπεύθυνοι για αυτή την ενέργεια να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Ελπίζω κανένας, πόσο μάλλον η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο Πρόεδρός της να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά ένα τέτοιο γεγονός. Η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας πρέπει να γίνεται και να συνεχίσει να γίνεται με δημοκρατικούς όρους, με όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης. Αλίμονο αν μπούμε σε μία λογική εκμετάλλευσης για μικροκομματικούς λόγους, τέτοιων θλιβερών γεγονότων, τέτοιων απαράδεκτων τρομοκρατικών ενεργειών. Εμείς από τη μεριά μας δεν πρόκειται να μπούμε σε μία τέτοια λογική. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια και δεν τη συνδέουμε με την πολιτική αντιπαράθεση ούτε βεβαίως θα επιτρέψουμε μία εργαλειοποίηση αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. Η πολιτική αντιπαράθεση διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο με δημοκρατικούς όρους.

Για το κλίμα πόλωσης

– Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να επιχειρείται από κάποιες δυνάμεις αλλαγή της ατζέντας. Αυτές τις μέρες στη Βουλή συζητείται ο προϋπολογισμός. Την Τρίτη το βράδυ θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, ο οποίος είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός, ο πρώτος προϋπολογισμός ο οποίος δεν περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας μετά από πολλά χρόνια. Άρα η πολιτική αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνει επάνω σε μία προγραμματική βάση, για το τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, ποιό είναι το σχέδιο των πολιτικών δυνάμεων για το επόμενο διάστημα, ώστε μα μπορούν οι  Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν προγραμματικές θέσεις και να μπορέσουν να διαμορφώσουν την πολιτική τους άποψη. Αυτό νομίζω είναι το μείζον αυτή τη στιγμή.

Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει προβλέψεις για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών εδώ και τρία χρόνια και συνεχώς πέφτει έξω. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο ξεκίνησε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με μία σειρά από μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας και μέτρα άρσης αδικιών της μνημονιακής περιόδου. Είναι λοιπόν απαραίτητο το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν μέτρα που θα άρουν αδικίες, που θα ελαφρύνουν τα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν περισσότερο και θα δώσουν μία προοπτική περαιτέρω ανάπτυξη ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο ήδη υλοποιείται με μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από το ελληνικό κοινοβούλιο  και έχουν να κάνουν με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων επαγγελματιών και βεβαίως με την μη περικοπή των συντάξεων. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί, και με αυτή την έννοια οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Για να μπορέσει μετά ο ελληνικός λαός να είναι σε θέση να κρίνει πεπραγμένα. Πού παραλάβαμε τη χώρα, πού καταφέραμε να την οδηγήσουμε και βεβαίως να κρίνει και να συγκρίνει και τα σχέδια για την επόμενη μέρα, σχέδια που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος, με την αναπτυξιακή προοπτική.

Για το ενδεχόμενο οι ΑΝ.ΕΛ. να αποσύρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει πολύ μεγάλους βαθμούς ανθεκτικότητας, που πολλές φορές εκπλήσσουν με το πώς έχει καταφέρει μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες να σταθεί στα πόδια της και να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι και αυτή τη φορά, ανεξαρτήτως του τι θα πράξουν άλλοι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα το οποίο περιέγραψα πριν. Όχι γιατί είναι ζήτημα ενός μικροκομματικού ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατίας, αλλά γιατί σε αυτή την συγκυρία είναι απολύτως αναγκαίο, απολύτως απαραίτητο για την Ελληνική κοινωνία να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης και να εφαρμοστούν οι νέοι βαθμοί ελευθερίας που άρχισαν να διαφαίνονται μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Ετοιμότητα για τη διεξαγωγή ταυτόχρονων εκλογικών αναμετρήσεων

Έτσι κι αλλιώς και μόνο η ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, όπως είναι προγραμματισμένη, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Έχουμε ξεκινήσει εγκαίρως την τεχνική προεργασία και με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είμαι απολύτως βέβαιος ότι τεχνικά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων. Θέλουμε οι εκλογές να γίνονται βάσει πολιτικών σχεδίων και πολιτικών αποφάσεων και όχι βάσει τεχνικών περιορισμών. Θέλουμε τεχνικά να είμαστε απολύτως έτοιμοι  έτσι ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται με πολιτικούς όρους και όχι με όρους τεχνικούς.

Θα αυξηθεί ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων

Υπάρχει σχεδιασμός να αυξηθούν τα εκλογικά τμήματα ανεξάρτητα από τις εθνικές εκλογές, μιλάμε για τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό έτσι ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται από μεγάλες καθυστερήσεις στην διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και να μην δημιουργούνται μεγάλες ουρές. θα προχωρήσουμε λοιπόν σε αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων, βρισκόμαστε στη διαδικασία των τεχνικών λεπτομερειών και δε νομίζω ότι έχει και πολύ μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή να μπούμε  λεπτομέρειες. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι πράγματι θα προσπαθήσουμε στο βαθμό του εφικτού, να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους εκλογείς κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Για τις δημοσκοπήσεις

Όπως είπατε κι εσείς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η διαφορά έχει μειωθεί και αυτό από μόνο του δείχνει μία τάση. Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση το εργαλείο των δημοσκοπήσεων και βεβαίως πρέπει αξιολογούμε όχι μόνο τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Όμως βρισκόμαστε σε ένα πολιτικό περιβάλλον το οποίο είναι πάρα πολύ ασταθές και αβέβαιο και αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αφορά το διεθνές περιβάλλον. Οι παγιωμένες εκλογικές συμπεριφορές δεκαετιών έχουν ανατραπεί και είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί σε αυτές τις έρευνες η εκλογική συμπεριφορά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή φάση. Με αυτήν την έννοια, το σχέδιο αυτό εφόσον βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης νομίζουμε ότι αλλάζει και συνολικά το πολιτικό περιβάλλον. Σε πολύ λίγες εβδομάδες, μετά την ολοκλήρωση και την ψήφιση αυτών των μέτρων, με την ψήφιση του προϋπολογισμού, με το γεγονός ότι ο κόσμος θα δει στην τσέπη του πλέον τα πρώτα απτά δείγματα αυτής της μεταμνημονιακής φάσης, στην οποία κατάφερε η Ελληνική κυβέρνηση, βεβαίως μετά από τις θυσίες του ελληνικού λαού, να φέρει τη χώρα, νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει και το πολιτικό περιβάλλον, θα αλλάξει και την εκλογική συμπεριφορά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει και στις επόμενες εκλογές να είναι πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Για τις αυτοδιοικητικές  εκλογές

– Έχω δει το τελευταίο διάστημα και την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό τους τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετούνται και να βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη αν θέλετε σε σχέση με το τι επιδιώκει το κόμμα τους για αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση με τους όρους τους οποίους διεξάγεται παραπέμπει σε προηγούμενες εποχές. Νομίζω ότι αυτό το οποίο διακυβεύεται στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολύ πιο ουσιαστικό και βαθύ από ένα τέτοιο μοντέλο το οποίο δυστυχώς κυριάρχησε τις προηγούμενες δεκαετίες. Έχουμε τη μεγάλη ή δυνατότητα και ευκαιρία που μας ανοίγει ο «Κλεισθένης Ι» με την απλή αναλογική, να οδηγήσουμε την αυτοδιοίκηση σε μία νέα εποχή σε μία εποχή στην οποία οι προγραμματικές συγκλίσεις και οι συνθέσεις θα αποτελούν αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσουν με επιτυχία τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Και με αυτήν την έννοια όταν εμείς είμαστε η πολιτική δύναμη και η κυβέρνησή μας είναι αυτή η οποία έφερε την απλή αναλογική, την έκανε νόμο του Κράτους, νομίζω ότι έχουμε και την πολιτική ευθύνη πλέον να πάμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτούς τους όρους. Άρα να συνομιλήσουμε και να συνεργαστούμε με αυτές τις δυνάμεις που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες και οποίες έχουν πολλά πράγματα να μας πουν για το πώς πρέπει να πορευτεί αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε με τους πάντες αλλά νομίζω ότι με ένα πολύ σαφές προγραμματικό πλαίσιο ουσιαστικών συγκλίσεων σε πολύ βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής των πολιτών, με την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών στα αυτοδιοικητικά πράγματα και βεβαίως και με ένα σαφές πολιτικό προοδευτικό στίγμα, το οποίο έχει να κάνει με τις στάσεις σε κεντρικά σε κομβικά ζητήματα για μας όπως είναι το προσφυγικό, όπως είναι τα ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική και το μακεδονικό που είναι και στην επικαιρότητα αυτό το διάστημα, αλλά και με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν ακόμα περισσότερο με την εργασία, με το κοινωνικό κράτος. Υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια δημιουργίας συγκλίσεων προγραμματικών συγκλίσεων σε αυτές αυτοδιοικητικές εκλογές, πολύ μεγαλύτερα από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και βεβαίως η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δυνάμεις που κατεξοχήν πρέπει να αξιοποιήσουν αυτές τις νέες δυνατότητες. Με αυτή τη λογική λοιπόν δεν βάζουμε συγκεκριμένο πήχη, γιατί ακριβώς δεν αντιλαμβανόμαστε τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους όρους των εθνικών εκλογών, που εκεί η πολιτική αντιπαράθεση έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Για την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Αθηνάς

– Δεν θέλω να μπω σε μία συγκεκριμένη ονοματολογία παρότι ο Νάσος Ηλιόπουλος  είναι ένας πολύ αγαπημένος μου και ικανότατος κατά τη γνώμη μου Υφυπουργός, αλλά και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι αυτό το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία, τη μεγαλύτερη σημασία, είναι ακριβώς να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ψηφοδέλτια γιατί τα ψηφοδέλτια ξέρετε δεν κρίνονται μόνο από τον επικεφαλής κρίνονται από όλους τους συμμετέχοντες σε αυτά, αλλά κυρίως και από τις κοινωνικές δυνάμεις τις οποίες φιλοδοξούν να εκφράσουν. Με αυτήν την έννοια και ειδικά βεβαίως  στο δήμο της Αθήνας που είναι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας και έχει αυξημένο πολιτικό στίγμα η αυτοδιοικητική μάχη, είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία την οποία έχουμε για να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα υποστηριχτεί από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα έχει σαφή χαρακτηριστικά ως προς την υποστήριξη των κοινωνικών στρωμάτων τα οποία μας ενδιαφέρουν, δηλαδή της νεολαίας, των εργαζομένων, με ένα πολύ σαφές αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό στίγμα το οποίο για μας είναι πάρα πολύ κρίσιμο με ανθρώπους οι οποίοι θα εκφράζουν τα κινήματα της πόλης τα οποία ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης παραμένουν ενεργά. Βεβαίως να μην ξεχνάμε και μία αυτοδιοικητική κίνηση η οποία πρόσκειται στη στο χώρο της αριστεράς, την «Ανοιχτή πόλη», η οποία είναι και η ιστορικότερη και παλαιότερη αυτοδιοικητική κίνηση της Αθήνας, η οποία βεβαίως πρέπει να έχει και τον πρώτο λόγο στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν αυτό το ψηφοδέλτιο.

Για το «σπάσιμο» δήμων

– Αυτό το οποίο έχουμε πει εξαρχής είναι πάρα πολύ σαφές. Δεν πρόκειται λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές να μπούμε σε μία διαδικασία συνολικής αναθεώρησης του χωροταξικού της αυτοδιοίκησης και αναφέρομαι στον πρώτο βαθμό, στους δήμους. Αυτό θα ήταν κατά τη γνώμη μου πολιτικά ανώριμο και επικίνδυνο για την ίδια την αυτοδιοίκηση. Αυτό όμως που θα κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε κάποιες λίγες, ελάχιστες εξόφθαλμες περιπτώσεις, οι οποίες πράγματι χρήζουν αντιμετώπισης τώρα, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αποτελούν και αίτημα των ίδιων των τοπικών κοινωνιών, ώστε να αντιμετωπιστούν κάποιες αδικίες που έγιναν με τον «Καλλικράτη». Αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει αμέσως μετά τις γιορτές και θα καταθέσουμε τη σχετική ρύθμιση για αυτές τις λίγες περιπτώσεις μέσα στον Ιανουάριο. Θα είναι το πολύ πέντε αυτοί οι Δήμοι.

Για τις 1.500 στοχευμένες προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση

– Αυτό που κάναμε το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία βεβαίως με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θέλω να πω ότι και η συνεργασία που έχουμε με την Υπουργό την κυρία Ξενογιαννακοπούλου είναι εξαιρετική, είναι ακριβώς να επισημάνουμε ότι στο συνολικό σχεδιασμό που κάνει η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια για τις αναγκαίες προσλήψεις στο Δημόσιο πρέπει και η αυτοδιοίκηση να έχει το δικό της μερτικό σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια κάλυψης των τεράστιων κενών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση. Καταλήξαμε σε ένα σχεδιασμό ο οποίος έχει τριετή προοπτική, αλλά θα ξεκινά να υλοποιείται από τις αρχές του 2019, το συντομότερο δυνατό. Εμείς καλέσαμε του φορείς να συνεργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση γιατί δεν θα κάνουμε προσλήψεις τυχαία. 1.500 προσλήψεις τις οποίες έχουμε καταφέρει να κατοχυρώσουμε για την αυτοδιοίκηση για τους δήμους και τις περιφέρειες, κυρίως όμως για τους δήμους, γιατί πράγματι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στους δήμους της χώρας, αλλά υπάρχουν και κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες τις οποίες έχουμε συζητήσει και με τις περιφέρειες, όπως για παράδειγμα η έλλειψη κτηνιάτρων, που είναι πάρα πολύ σημαντικοί. Εμείς λοιπόν εμείς θα προχωρήσουμε σε αυτές τις προσλήψεις όχι τυχαία, για να κάνουμε προσλήψεις για τις προσλήψεις, ούτε για να βολέψουμε ημετέρους όπως μας κατηγορεί αντιπολίτευση, αλλά αντιθέτως για να καλύψουμε υπαρκτά κενά που σήμερα έχει η αυτοδιοίκηση παντού. Ήδη από τις συζητήσεις τις οποίες έχουμε κάνει και ειλικρινά εδώ μου κάνει και πολύ μεγάλη εντύπωση και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί πάρα πολλοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης που αναφέρονται στο χώρο της, κι εγώ συνομιλώ καθημερινά μαζί τους, όλοι επισημαίνουν το ζήτημα της υποστελέχωσης, της αποψίλωσης κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων, κυρίως από εξειδικευμένο προσωπικό ως το νούμερο ένα πρόβλημα της αυτοδιοίκησης. Και μου κάνει εντύπωση η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 που βεβαίως δεν θα επέτρεπε την παραμικρή πρόσληψη να γίνεται επόμενα χρόνια στους δήμους όλης της χώρας. Εμείς λοιπόν λέμε ναι προσλήψεις, στοχευμένες εξειδικευμένες προσλήψεις εκεί που υπάρχουν ανάγκες και καλούμε την αυτοδιοίκηση να συνεργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Η πλειοψηφία των 1.500 προσλήψεων τις οποίες ανακοινώσαμε και που είναι σε βάθος τριετίας  θα προκηρυχθεί μέσα στο 2019. Αυτός είναι ο στόχος μας,  θα είναι και δήμοι και περιφέρειες με έμφαση στους δήμους και με έμφαση επαναλαμβάνω όχι σε προσλήψεις γενικώς και αορίστως, αλλά εκεί που υπάρχουν πολύ μεγάλα κενά σε τεχνικές υπηρεσίες, σε οικονομικές υπηρεσίες και σε νομικές υπηρεσίες των δήμων, για να μπορέσουν και οι δήμοι να αξιοποιήσουν και τις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες που τους έχουμε ανοίξει με τα προγράμματα όπως το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» που τυγχάνει και πολύ ευρείας αποδοχής από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

 

Για την Προκήρυξη 3Κ/2018

– Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή αγωνιούν για την έκδοση των οριστικών Πινάκων της προκήρυξη 3Κ/2018. Μία προκήρυξη που αποτέλεσε πρωτοβουλία της κυβέρνησής μας. Για πρώτη φορά στα χρονικά  έχουμε δημόσια προκήρυξη τόσο εκτεταμένη, μιλάμε για περίπου 8.500 προσωπικό στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στην καθαριότητα και στην ύδρευση. Μία πάρα πολύ μεγάλη προκήρυξη, για την οποία υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η επιτυχία αυτή δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη για την πρόσληψη αυτού του προσωπικού.

Εμείς από τη μεριά μας ως Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχουμε δώσει κάθε δυνατή βοήθεια προς το ΑΣΕΠ, το οποίο έχει και την απόλυτη ευθύνη και αρμοδιότητα για την έκδοση των οριστικών πινάκων. Συνεργαστήκαμε μαζί τους όλο το προηγούμενο διάστημα, εγώ είμαι και σε επικοινωνία και με τον πρόεδρο τακτικά. Η τελευταία ενημέρωση την οποία έχω και η οποία δεν έχει αλλάξει μετά την τελευταία μας συνάντηση, είναι ότι πάμε για το τέλος του χρόνου. Εμείς περιμένουμε από το ΑΣΕΠ να προχωρήσει πολύ σύντομα στην έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων αυτής της πολύ σημαντικής προκήρυξης. Δεν έχω από τη μεριά μου κάποια άλλη ενημέρωση, άρα προχωράμε βάσει αυτού του σχεδιασμού. Από τη μεριά μας, επαναλαμβάνω και πάλι και τα δύο υπουργεία, έχουμε παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια έτσι ώστε το ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Βεβαίως και από τη μεριά της ανεξάρτητης αρχής υπάρχει ένας πολύ μεγάλος φόρτος γιατί η πολιτική της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα είναι να προχωρήσει στις αναγκαίες προκηρύξεις νέων θέσεων για την κάλυψη των πολύ μεγάλων αναγκών, άρα και το βάρος είναι μεγαλύτερο στο ΑΣΕΠ. Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αυτές τις μέρες έχει θέσει σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο ακριβώς για το ΑΣΕΠ και για τη βελτίωση της λειτουργίας του και την ισχυροποίησή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί