Κρήτη: Πλήθος εκπαιδευτικών στα δικαστήρια για τη δίκη του πατέρα που τραυμάτισε Λυκειάρχη (Φωτο)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια πραγματοποίησε σήμερα η ΕΛΜΕ, με αφορμή τον προπηλακισμό του διευθυντή του 4ου Λυκείου.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, πατέρας μαθητή, μεταφέρθηκε εκεί σήμερα, αφού παραπέμφθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου, προκειμένου να κριθεί από την δικαιοσύνη.Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλουν την βία στα σχολεία και ζητούν την τιμωρία του δράστη.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, κηρύχθηκε σήμερα 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις της εκπαίδευσης σε ανθρώπινο δυναμικό, το στοίβαγμα 27 μαθητών σε κάθε τμήμα, τους μισθούς πείνας, την απαξίωση και συκοφάντηση της δουλειάς μας απ την πολιτεία, τη λοιδορία από τα ΜΜΕ. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολιτικές των μνημονίων και των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, λειτουργούν ως γόνιμο έδαφος και λίπασμα που καλλιεργούν το «δικαίωμα» του προπηλακισμού απέναντι σε συναδέλφους.Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, να μένουν πάντοτε Άνθρωποι και Δημοκράτες. Να έχουν τα μυαλά και τις καρδιές τους ανοιχτά για να χωρέσουν όλο τον πλούτο και τον καημό αυτού του κόσμου. Να έχουν τις γροθιές τους κλειστές για να παλεύουν, όχι για να τραμπουκίζουν. Να παλεύουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, πιο ειρηνικό, που να προσφέρει σε όλους μία θέση κάτω από τον ήλιο, όχι κάτω απ’ το χώμα.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση.

Να ορθώσουμε πύργο ατίθασο απέναντί τους!»

Ο Σύλλογος των Καθηγητών, του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων από την πλευρά του εξέφρασε την συμπαράστασή του στον διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων για την αήθη επίθεση που δέχτηκε μέσα στο γραφείο του, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από γονέα μαθητή.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, αποδοκιμάζει ομόφωνα με τον πλέον έντονο τρόπο αυτή την ενέργεια του γονέα η οποία προσβάλλει τον πολιτισμό μας και ζητά την τιμωρία του από την δικαιοσύνη:

«Η βία δεν καμιά έχει θέση στο χώρο του σχολείου και είναι χρέος όλων μας να το αναδείξουμε αυτό έμπρακτα. Οι εκφραστές της πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται.»

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί