Δέκα κιλά εκρηκτικών χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για τη βόμβα στο ΣΚΑΪ – Τι εξετάζει η αντιτρομοκρατική (Βίντεο – Φώτο)

Πάνω από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τα ξημερώματα τη βόμβα έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μάλιστα τοποθέτησαν χειρουργικά τη βόμβα σε τέτοιο σημείο για να προκαλέσει το ωστικό κύμα όσο το δυνατό περισσότερες καταστροφές.

Η έκρηξη προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό. Τα τζάμια της πρόσοψης έσπασαν, σοβάδες έπεσαν και τα γραφεία στο εσωτερικό υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς η ΕΛ.ΑΣ. πρόλαβε και εκκένωσε εγκαίρως το κτίριο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτίριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση.

Δείτε την στιγμή της έκρηξης

Που στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2:30, 45 λεπτά μετά τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε Zougla και ANT1 στα οποία οι δράστες επέμεναν ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Είχαν καλέσει μάλιστα από εμφανές νούμερο και όχι από απόκρυψη για να δείξουν ότι δεν αστειεύονται.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν, ακόμα, να μιλήσουν συγκεκριμένα για κάποια οργάνωση, καθώς ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν ανέφερε όνομα οργάνωσης και δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοια ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα από το 2013 κάνει πάντα χτυπήματα τον Δεκέμβριο και επίσης είχε προηγηθεί η αποτυχημένη έκρηξη έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την οποία δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Η αποτυχημένη αυτή έκρηξη είχε κάνει τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να περιμένουν ένα νέο χτύπημα χωρίς, όμως, να μπορούν να προσδιορίσουν τον πιθανό στόχο.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών.

Έρευνες για καμμένο αυτοκίνητο στα Πετράλωνα

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που ερευνούν την έκρηξη στο ΣΚΑΪ έχει μπει ένα καμμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στα Πετράλωνα και συγκεκριμένα επί της οδού Ανθίου.

Το όχημα εντοπίστηκε στο πλαίσιο έρευνας της ΕΛ.ΑΣ για κλεμμένα αυτοκίνητα και οι αρχές εξετάζουν τώρα αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε ως όχημα διαφυγής των βομβιστών.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, μάρκας OPEL και χρώματος ασημί, το οποίο βρέθηκε περίπου 15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα (δηλαδή, γύρω στις 2 τα ξημερώματα) για την τοποθέτηση της βόμβας στο Νέο Φάληρο και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία κάποιοι τού έβαλαν φωτιά, η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που ανήκει σε άλλο όχημα. Το ΙΧ ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί