Συμφωνία 200 χωρών για το πλαίσιο εφαρμογής του Συμφώνου του Παρισιού

Σε συμφωνία για τους κανόνες εφαρμογής του Συμφώνου του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή κατέληξαν οι εκπρόσωποι 200 χωρών, οι οποίοι συνεδρίασαν το Σάββατο στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, στο πλαίσιο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Η συμφωνία επήλθε έπειτα από διαπραγματεύσεις δύο εβδομάδων και εργασία τουλάχιστον δύο ετών, με τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ να γεφυρώνουν τις διαφορές τους και να καταλήγουν σ’ ένα λεπτομερές πλαίσιο υλοποίησης του Συμφώνου.

Βέβαια, αν και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, φαίνονται ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι εκπρόσωποι των κρατών δεν κατόρθωσαν να καθορίσουν νέους στόχους για τις εκπομπές αερίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συμφωνία του Παρισιού, η οποία επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, έχει ως στόχο τον περιορισμό της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας της Γης κάτω των 2 βαθμών Κελσίου.

Ωστόσο, σ’ αυτή δεν συμμετέχουν οι ΗΠΑ, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσει ότι οι απαιτούμενες δράσεις θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την απόσυρση της Ουάσιγκτον από το Σύμφωνο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί