Γνωστή εταιρία αποσύρει προϊόντα μετά από καταγγελία ότι παραπέμπουν σε ρατσισμό

Ο δημοφιλής οίκος μόδας Prada αποσύρει μια σειρά προϊόντων, καθώς μερικά από αυτήν που εκτέθηκαν σε βιτρίνα στο Μανχάταν, χαρακτηρίστικαν ως ρατσιστικά.

Τα προϊόντα, μέρος της σειράς Pradamalia, αποσύρθηκαν την Παρασκευή, μετά από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν που δείχνουν κάποια από τα εμπορεύματα που μοιάζουν με μαϊμούδες με μαύρα πρόσωπα και πολύ μεγάλα κόκκινα χείλη.

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τσάινιερ Έζι εντόπισε τυχαία τα προϊόντα σε κατάστημα της Prada στο Σόχο του Μανχάταν, καθώς επέστρεφε από ένα συνέδριο. Η Έζι φωτογράφισε τη βιτρίνα και δημοσίευσε τις εικόνες στο λογαριασμό της στο Facebook. Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε περισσότερες από 9,000 φορές.

Η εταιρεία απάντησε σε ανακοίνωσή της, εξηγώντας ότι τα προϊόντα Pradamalia απεικονίζουν «φανταστικά πλάσματα που δεν έχουν κάποια σχέση με τον πραγματικό κόσμο και σίγουρα όχι το μαύρο πρόσωπο». «Η Prada ποτέ δεν είχε την πρόθεση να προσβάλλει κάποιον και αποθαρρύνει όλες τις μορφές του ρατσισμού και τις ρατσιστικές εικόνες», έγραφε η ανακοίνωση.

Η Έζι είπε ότι η απάντηση της Prada ήταν «οι ίδιες ασήμαντες δικαιολογίες που έχουμε ακούσει κατά καιρό για το ρατσισμό και την απεικόνισή του». «Πρόκειται για μια πολυεθνική, πολυεκατομμυριούχα εταιρεία. Μπορεί να ερευνήσει τη σημασία αυτών των επίπονων εικόνων. Δεν υπήρχε λάθος, δεν υπήρχε ασάφεια».

Τα Pradamalia περιλαμβάνουν μπρελόκ, θήκες για κινητό, ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα και δερμάτινα είδη που κοστίζουν από 260 έως 860 δολάρια.

huffingtonpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί