Υπόθεση Ακουμιανάκη: Αθώος ο γιατρός

Αθώος κρίθηκε ο γιατρός που κατηγορούνταν για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη στη δίκη που ολοκληρώνεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά.

Την αθώωση του γιατρού που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως είχε προτείνει ο Εισαγγελέας της έδρας, ενώ το αυτό ανακοίνωσε το δικαστήριο με την ολοκλήρωση της δίκης.

Ο Εισαγγελέας της εδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, χαρακτηρίζοντάς τον ως “εξιλαστήριο θύμα”. “Σε καμία περίπτωση θεωρώ ότι δεν πρέπει να δικασουμε αυτήν την υπόθεση από αποσπασματικά έγγραφα και δημοσιεύσεις” τόνισε, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο το να στηριχτεί το Δικαστήριο σε σε επιστημονικά άρθρα, σε αντενδείξεις φαρμάκων, σε ιατροδικαστικές εκθεσεις κλπ αλλά να εξεταστεί το εάν υπήρχε αμέλεια σε σχέση με την κοινή ιατρική πρακτική και κυρίως εάν οι πιθανές ιατρικές παραλείψεις έχουν αιτιώδη σχέση με τον θάνατο της κοπέλας.

Υποστήριξε πως στην περίπτωση Ακουμιανάκη ακολουθήθηκε η ορθή ιατρική πρακτική και πως όταν η Στέλλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ήδη ο οργανισμός της είχε απορροφήσει το αλκοόλ που κατανάλωσε. Ως προς το γιατί η τοξική δράση εκδηλώθηκε μετά απο 4 ώρες, εκτίμησε πως αυτό συνέβη επειδή έπαψε η άμυνα του οργανισμού της. “Θεωρώ ότι η αιτία αυτού του “τσουναμι” οφείλεται στη δηλητηρίαση από το αλκοόλ (…) που είχε εισέλθει στα όργανα πριν τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Μακάρι να υπήρχε για να μπορούσα κι εγώ μέσα μου να βρω τον ενοχο αυτού του θανάτου. Δυστυχώς αυτό το κοριτσάκι υπέκυψε στο δηλητήριο.”

Νωρίτερα στην απολογία του ο γιατρός, απέδωσε δε τον θάνατο της Στέλλας στην τοξική δράση της αλκοολης σε εγκέφαλο και καρδιά με ταυτόχρονο και ανεξάρτητο τρόπο. “Δεν υπήρχε τρόπος να προβλεφθεί ούτε να ανατραπεί αυτό το αποτέλεσμα” υποστήριξε.

Ο ίδιος εξήγησε πως εκείνο το βράδυ είχε αναλάβει την κλινική ενώ οι άλλοι δύο εφημερευοντες είχαν αναλάβει τα ΤΕΠ βάσει του άτυπου διαχωρισμού του ωραρίου που έκαναν μεταξύ τους. “Ανέλαβα το 5-7 στα ΤΕΠ για να ξεκουραστούν οι συνάδελφοι καθώς εγώ την άλλη μέρα έφευγα σε άδεια (…) Όταν πέρασα απο τα ΤΕΠ μετά τις 6, είδα μια κοπέλα σε ένα φορείο, με εναν ορό, είδα το φύλλο ΤΕΠ τους δείκτες κλπ. Δεν είδα κάτι ανησυχητικό. Παράλληλα κανείς δεν με είχε ενημερώσει ότι υπάρχει κάποιο περιστατικό μέθης που έπρεπε να κανω κάτι εγώ (…) Μετά αποσυρθηκα στο εφημερειο και οταν σηκώθηκα στις 9 τους βρήκα όλους στην ανάνηψη, η κοπέλα ειχε διασωληνωθεί” ανέφερε μεταξύ άλλων.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί