Ανοίγουν στόματα για την υπόθεση Γιακουμάκη

Τουλάχιστον μία κατάθεση ενός από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη τεκμηριώνει ότι ο φοιτητής της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων υπέφερε από άγριο bullying.

Σύµφωνα µε το «Εθνος», ο ένας από τους εννιά πρώην φοιτητές µίλησε «ανοιχτά», αναφέροντας ότι ο Βαγγέλης υπέφερε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή. Το συγκεκριµένο άτοµο έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών, αλλά παραδέχθηκε ότι η κατάσταση για τον Γιακουµάκη ήταν ανυπόφορη.

Τον ερχόµενο Φεβρουάριο αρχίζει η δίκη για την υπόθεση, τέσσερα χρόνια µετά τον θάνατο του 20χρονου από το Σέλι Ρεθύµνου. Οι εννιά πρώην φοιτητές της σχολής µε καταγωγή από την Κρήτη, κατηγορούνται για τα αδικήµατα της πρόκλησης σωµατικών βλαβών και της παράνοµης βίας.

Ο δρόµος για τον προσδιορισµό της δίκης άνοιξε την περασµένη εβδοµάδα, όταν οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή Ιωαννίνων. Η εφημερίδα επικαλείται δικαστικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες κανείς από τους εννιά δεν οµολόγησεκάποιο από τα αδικήµατα που τους καταλογίζονται. Ένας εξ αυτών εµφανιζόταν στη δικογραφία ως «πρωταγωνιστής» των τραµπουκισµών σε βάρος του Βαγγέλη.

Στην κατάθεσή του, ωστόσο, ο «σκληρός» της σχολής ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για περιστατικά bullying. Κατά την παρουσία των πρώην φοιτητών στον ανακριτή, ξεχώρισε η αναφορά κατηγορουµένου στο πιο σκληρό από τα αναγραφόµενα στη δικογραφία συµβάν ψυχολογικής βίας σε βάρος του Γιακουµάκη, το οποίο ερµηνεύτηκε από τον φερόµενο ως δράστη ως µια «συνήθεια» της παρέας των Κρητικών.

«Υπήρχε µια γενική άρνηση για τις κατηγορίες, ωστόσο καταλάβαινες από κάποιες καταθέσεις ότι ο Βαγγέλης βασανιζόταν και ότι αυτό ήταν γνωστό σε πολλούς. Εκτιµάται ότι όταν ξεκινήσει η δίκη θα ανοίξουν στόµατα. Υπάρχουν συµφοιτητές του Γιακουµάκη που θα θελήσουν να µιλήσουν για άτοµα που έκαναν συστηµατικά bullying και άγριους τραµπουκισµούς σε βάρος του. Υπάρχουν µάρτυρες που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, οι οποίοι ακόµα δεν έχουν µιλήσει και έχουν εκδηλώσει άτυπα την πρόθεσή τους να το πράξουν» λέει στο «Εθνος» αρµόδια πηγή.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί